Kritiek op beslissingen kabinet: “Dan roepen dat je sport zo belangrijk vindt”

Foto: Kritiek op beslissingen kabinet: “Dan roepen dat je sport zo belangrijk vindt”

Sjoerd Mossou is niet te spreken over de huidige coronamaatregelen van het kabinet wat betreft de sport. De columnist van het Algemeen Dagblad hield een vurig betoog over ‘het minst sportieve clubje uit de geschiedenis’

Mossou opent zaterdagmiddag: Het was dinsdagochtend en er kwam een promotie-tweetje voorbij van de VVD. Er stond: ,,Sporten en bewegen zijn goed voor je gezondheid. Sportverenigingen moeten voor alle kinderen toegankelijk zijn’’, met daaronder een link naar het verkiezingsprogramma. Nu dronk ik op dat moment geen koffie, maar ik verzin het er toch even bij: hevig proestend verslikte ik me in mijn ochtendbakkie. Woest vlogen de bruine spetters over de ‘standpunten’ in het VVD-programma, precies over het kopje ‘Sport’ heen, toevallig genoeg. 

“Kort daarna checkte ik of het hier niet De Speld betrof, of een gevalletje ‘fake news’ door een stel Russische trollen. Dat bleek niet zo. De VVD durft dat blijkbaar: als regeringspartij zo ongeveer elke vorm van sportbeoefening een nekslag geven, en dan in verkiezingstijd betogen hoe enorm belangrijk sport wel niet is”, stelde de journalist vast.

“Dit wordt geen puur politiek stukje, vrees niet, stem vooral lekker wat u wilt, maar mijn dochter van zes mag al maandenlang niet naar turnen, zelfs niet naar zwemles. Mijn zoon van twaalf zat tot medio december nog in volle klaslokalen met dertig kinderen, maar speelt al sinds de vroege herfst geen competitie meer in de buitenlucht. Mijn amateurvoetbalteam van gemiddeld 39 jaar oud mag nog steeds niet buiten trainen, ook niet met afgesloten kleedkamers en dichte kantines. We voetballen al zeventien jaar samen, maar ik vrees ondertussen ernstig voor komend seizoen.”

“Steeds meer verstokte voetbalvrienden twijfelen of ze nog wel door willen. De sociale binding verwatert. Het einde van JEKA 4 voelde nog nooit zo dichtbij – en dat zal voor ontelbare andere amateursportteams niet anders zijn. Nu heeft elke sector wel iets te mopperen in coronatijden, dat begrijp ik ook wel, maar dit is geen sector of bedrijfstak: dit is (breedte)sport. Een essentiële basisvoorwaarde voor gezond opgroeien. Het fundament onder een fit en sociaal leven”, klonk het onder meer in de column.

Deel jij dit gevoel?

  • Ja
  • Nee
91+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
54+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
135+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
48+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
425+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
55+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
220+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
434+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
206+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
403+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
123+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
95+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
447+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
258+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
212+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
563+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
60+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
97+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
111+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie