Kansenmissend Arsenal morst punten bij hoofdrol Pieters

Arsenal heeft zaterdagmiddag twee punten verspeeld op bezoek bij Burnley. In een krankzinnige wedstrijd maakten The Gunners aanspraak op de overwinning, maar door een bizarre tegengoal werd die hen door de neus geboord. Invaller Erik Pieters speelde een opmerkelijke rol in dit duel.

Burnley grossiert de laatste weken in remises op Turf Moor, maar Arsenal was vastberaden om met drie punten Burnley te verlaten. De Londenaren opende al in de zesde minuut de score. Willian bediende Pierre-Emerick Aubameyang, die doel trof in de korte hoek. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Mikel Arteta, dat zichzelf enkel kon verwijten dat de voorsprong niet vergroot werd. Een aantal grote kansen waren niet besteedt aan de nummer tien van de Premier League.

Vijf minuten voor rust ging het aan de andere kant helemaal mis. Arsenal probeerde in de eigen zestien uit te verdedigen: Granit Xhaka ontving de bal op korte afstand van het doel van keeper Bernd Leno, de Zwitserse middenvelder probeerde via de zijkant de bal weg te werken, maar zijn pass ging via het lichaam van Chris Wood in het Arsenal-doel. In het tweede bedrijf beet de thuisploeg iets meer van zich af. Na ruim een uur spelen maakte Erik Pieter zijn opwachting, die een bijzondere invalbeurt tegemoet zou zien. De linksback maakte hands in het eigen strafschopgebied, maar de VAR zag er geen penalty in. Even later was de Nederlander zelf dichtbij de 2-1, met een fraaie volley van grote afstand. Leno voorkwam echter de goal.

In de slotfase weer een handsmoment met Pieters. Nicolas Pépé vuurde een hard schot op doel, die door de voormalig international van de doellijn werd gekeerd. Pieters zag al rood tegemoet, met een pentalty voor Arsenal. De VAR was Burnley weer gunstig gezind, die een bal op de schouder constateerde. In de laatste minuten raakten de bezoekers nog het aluminium, het was echter duidelijk: de bal mocht er voor hen niet meer in. Een frustrerende middag voor Arsenal, dat niets opschiet met een punt.

Scoreverloop: (6′) Aubameyang 0-1 (39′) Wood 1-1