TRANSFERUURTJE: Ajax en Ihattaren, PSV-deal door Onana

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en Ihattaren, PSV-deal door Onana

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Oefenmeester Erik ten Hag gaf in een eerder stadium al aan dat Mohamed Ihattaren best welkom is bij Ajax, en volgens de beide De Telegraaf-journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen hopen de Amsterdammers daadwerkelijk toe te slaan bij PSV. Ihattaren maakte ruzie met oefenmeester Roger Schmidt, waarna de Eindhovenaren met een statement kwamen over het gedrag van hun talent. Verweij zegt in de voetbalpodcast van de bovengenoemde krant: “Als je met zo’n statement komt, wordt Mo Ihattaren, die na dit seizoen nog maar een contract voor één jaar heeft, wel een stuk minder waard. Er werd al gesproken over twintig tot dertig miljoen, maar ja, met één jaar contract, als je een paar kenners spreekt: als hij nu nog tien miljoen waard is, is het veel…” En voor dat bedrag wil Ajax wel zakendoen, aldus de journalist: “Natuurlijk vindt Ajax dat een hele interessante speler. Maar dan kom je bij het standaard riedeltje: er zijn heel veel spelers die zij interessant vinden en volgen. Maar als ze de kans krijgen om Ihattaren te kopen, dan is dat natuurlijk wel een enorme klap voor PSV. Dat is een potje powerplay, dat wil je niet weten. Dus als zij de kans krijgen voor een goede prijs, dan kopen ze Ihattaren.”Lars Unnerstall vertrekt na het lopende voetbalseizoen van PSV naar FC Twente en de Eindhovenaren hopen dat Joël Drommel de omgekeerde weg bewandelt. Volgens De Telegraaf heeft ook Ajax echter interesse in de komst van de goalie. Journalist Mike Verweij onthult in de voetbalpodcast van het dagblad: “Drommel heeft ook gesproken met Ajax.” We hebben echter van doen met een gecompliceerde situatie: “Alleen Ajax kan en wil op dit moment nog geen beslissing nemen omdat ze niet weten wat er met André Onana gaat gebeuren. Voor hetzelfde geldt tekent Onana bij en dat is ook heel logisch, maar dat hangt weer af van wat het CAS beslist.” De schorsing van de Kameroener wegens het overtreden van de dopingregels is bepaald op één jaar, maar zijn werkgever heeft hoger beroep aangetekend: “Wordt de straf heel erg verlaagd, dan kan Onana nog weg en dan hadden ze Drommel wel moeten pakken. Dat konden ze overigens vier jaar geleden al, want Sjaak Swart heeft die naam wel 82 keer ingebracht bij Ajax. Dat hebben ze toen niet gedaan en nu hebben ze een gesprek gevoerd. PSV kan gewoon veel sneller schakelen dan Ajax op dit moment wil.”

In de afgelopen winterstop koos Feyenoord ervoor om Lucas Pratto op huurbasis over te nemen van het Argentijnse River Plate. De spits lijkt echter nu al niet meer in de plannen van oefenmeester Dick Advocaat voor te komen. Oud-voetballer Harry van der Laan vindt dat maar wat pijnlijk, zegt hij bij de NOS: “We hebben het niet eens meer over hem. Toen ik hem voor het eerst live zag, schrok ik me rot. Hij was niet vooruit te branden. Het was een oude man. Je zou denken dat je met 32 jaar nog wel even mee kan. Maar sommige spelers zijn al vroeg oud.” Feyenoord gaf Pratto onlangs zelfs toestemming om terug te keren naar zijn vaderland, maar de spits gaf aan in De Kuip te willen blijven. Van der Laan heeft beelden gezien van de spits in zijn tijd in Zuid-Amerika: “Hij heeft daar schitterende goals gemaakt. Een echte spits. En dan praat ik over 2017. Maar hij doet mij nu een beetje denken aan Jhon van Beukering. Die kon er ook niks van en was ook niet fit. Daar lijkt het verhaal op. Alleen die kostte niets…”

Buitenland:

Vertrekt Sergio Ramos nou wel of niet bij Real Madrid? Wat zeker is, is dat de verdediger over een aflopend contract beschikt in het Estadio Santiago Bernabéu, en vooralsnog zijn de betrokken partijen nog niet dicht bij een akkoord gekomen… Voetbal International weet op zaterdagochtend te vertellen: “De deadline voor Sergio Ramos in de onderhandelingen over zijn aflopende contract bij Real Madrid nadert. Marca wijst zijn lezers er deze zaterdag op dat voorzitter Florentino Pérez voor het einde van deze maand wil weten wat de beslissing van de 34-jarige verdediger is. De verstandhouding tussen Ramos en Pérez is goed, maar hun ideeën over de toekomst lopen uiteen.” Het blad vervolgt: “Real zou zijn aanvoerder nu een voorstel hebben gedaan van een contractverlenging van één jaar, met een optie voor nog een seizoen. Gaat Ramos niet in op de aanbieding, dan wil De Koninklijke doorschakelen naar andere opties, bijvoorbeeld David Alaba.”

Gaat Drommel naar PSV?

  • Ja
  • Nee
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie