Messi verbaast Schreuder: “Bij Ajax heeft Dusan Tadic dat”

Foto: Messi verbaast Schreuder: “Bij Ajax heeft Dusan Tadic dat”

Alfred Schreuder is assistent-trainer onder Ronald Koeman bij FC Barcelona en werkt daar met een paar van de allerbeste voetballers ter wereld. Die vragen wel meteen een andere werkwijze, want je hoeft ze weinig uit te leggen.

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt Schreuder: “Messi, Busquets, Ter Stegen: dat is het allerhoogste niveau, ook in hun denken over voetbal. Het zou raar zijn als je gaat lopen schreeuwen of de wijsneus uithangt die tegen Messi zegt: Leo, die bal wel inspelen op het linkerbeen hè… Wat je doet, is spelers onbewust dingen laten doen die je wilt als staf. Door de vorm van een oefening bepaald gedrag afdwingen. Heel simpel voorbeeld: als we willen dat ze van achteruit doordekken, trek je bij partijtjes een lijn op het veld. Pas als iedereen van ploeg A over die lijn is, telt het als ploeg A scoort.”

Hoe is het om elke dag op het trainingsveld te staan met Messi? “Deze week was typerend: we deden een oefenvorm en Gerard Piqué had die bij ons nog nooit gedaan. Piqué was lang geblesseerd, dus ik wilde hem uitleggen wat de bedoeling is. Komt Messi erbij: Alfred, hoeft niet, ik heb hem al bijgepraat. Dat is Messi: hij ziet alles. Hij begrijpt alles, houdt alles wat het team aangaat in de gaten en denkt al vooruit, zoals wij.”

Schreuder trekt een vergelijking: “Bij Ajax heeft Dusan Tadic dat. En Daley Blind ook wel. Maar in de mate van Messi had ik het nog nooit gezien. Ik moest in mezelf lachen: óók weten dat Piqué een oefenvorm nog niet heeft gedaan… Zó slim ben jij dus.”

Opvallend?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie