Emmen dankt late remise tegen Sparta aan VAR

FC Emmen is vrijdagavond ontsnapt aan een nederlaag. Een blunder leek de hekkensluiter van de Eredivisie na twee zeges op rij weer met beide benen op de grond te zetten, maar een late strafschop zorgde alsnog voor een remise: 1-1.

Gesteund door de eerste twee overwinningen van het Eredivisie-seizoen begon Emmen met vertrouwen aan deze clash met Sparta, dat juist een moeilijke fase doormaakt. Luka Adzic had de thuisploeg al meteen op voorsprong kunnen schieten, maar in kansrijke positie vergat hij de bal tussen de palen te mikken.

Sparta koos in Emmen voor een defensieve aanpak. Trainer Henk Fraser liet zijn elftal goed gegroepeerd spelen en daardoor kreeg de thuisploeg weinig grote kansen na die van Adzic. Kort voor rust nam Sparta zelfs de leiding in Drenthe. Laros Duarte produceerde geen geweldige inzet van grote afstand, maar doelman Michael Verrips ging hopeloos de fout in: 0-1.

Diezelfde Verrips wist ook in de tweede helft een hoofdrol op te eisen. De doelman van Emmen hield zijn team meermaals overeind, maar ontsnapte ook aan een potentiële rode kaart toen hij net buiten zijn strafschopgebied een tegenstander onderuit trapte. Aan de andere kant had de ervaren Michael de Leeuw de pech dat zijn inzet de paal teisterde.

In de blessuretijd lukte het Emmen alsnog om de stand in evenwicht te trekken. Adil Auassar maakte volgens de videoscheidsrechter hands in het strafschopgebied en Danny Makkelie volgde diens oordeel. De Leeuw pakte dit buitenkansje dankbaar uit: 1-1.

Scoreverloop: 0-1 (43′) Laros Duarte, 1-1 (90′) Michael de Leeuw (strafschop)