‘Brobbey geeft zaakwaarnemer gloednieuwe opdracht’

Foto: ‘Brobbey geeft zaakwaarnemer gloednieuwe opdracht’

Ajax kan volgend seizoen mogelijk toch nog beschikken over Brian Brobbey. Aanvankelijk leek de spits op weg naar de uitgang van de Johan Cruijff ArenA, maar inmiddels is er toch weer een opening ontstaan in de onderhandelingen.

Ajax-watcher Mike Verweij vertelt in de voetbalpodcast van De Telegraaf: “Ajax wil dolgraag dat hij blijft. Het was misschien niet heel handig van Ajax dat er op de eigen website werd gecommuniceerd dat de wegen in principe zouden scheiden na dit seizoen. Vervolgens is er toch een opening gekomen en dat is vooral omdat Brobbey heel erg twijfelt.”

“Na de wedstrijd tegen Lille schijnt hij tegen zijn zaakwaarnemer gezegd te hebben: maak het maar in orde, ik wil blijven”, weet Verweij. “Je moet je op een gegeven moment wel afvragen welk belang de zaakwaarnemer heeft. Na dit seizoen is hij transfervrij en dus kan hij tekengeld incasseren. Ik mag hopen dat dat geen drijfveer is, want voor de ontwikkeling van die jongen is het van belang dat hij wél gewoon bij Ajax blijft.”

Valentijn Driessen denkt dat Brobbey vooral zelf inziet dat Ajax wel degelijk een interessante optie is. “Hij heeft zichzelf natuurlijk in de kijker gespeeld. In de paar wedstrijden waarin hij inviel, speelde hij verschrikkelijk sterk. Onder andere in Lille. Op zo’n moment gaat een jongen natuurlijk ook denken. Hij is achttien en er zijn meer achttienjarigen die zijn verzopen in het buitenland.”

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
3325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie