Driessen wijst naar Ihattaren en Brobbey: ‘Doodzonde’

Foto: Driessen wijst naar Ihattaren en Brobbey: ‘Doodzonde’

Valentijn Driessen vindt het niet meer dan logisch dat Ajax boos is over de uitspraken van Nico-Jan Hoogma over Brian Brobbey. De KNVB-directeur zei in het YouTube-praatprogramma VoetbalTijd dat hij het zou begrijpen als Brobbey na dit seizoen vertrekt naar RB Leipzig.

“Het valt goed te begrijpen dat Ajax-directeur Marc Overmars kwaad is dat Hoogma het talent Brian Brobbey aanspoort om gratis naar RB Leipzig te vertrekken, omdat Julian Nagelsmann er trainer is en zijn zoon zulke goede ervaringen heeft met deze Duitse wonderboy van het trainersgilde. Een faux-pas, omdat Ajax alles in het werk stelt om het zelfopgeleide talent langer aan zich te binden zodat de negentienjarige spits zich in eigen omgeving verder kan ontwikkelen en behouden blijft voor Ajax en de Eredivisie”, schrijft Driessen vrijdag in zijn column voor De Telegraaf.

“Als hoogste baas in het Nederlandse topvoetbal jaagt Hoogma met zijn uitlatingen Brobbey als het ware Nederland uit”, stelt Driessen. “Wie zegt trouwens dat Nagelsmann in Leipzig blijft? Het gedweep met Nagelsmann door KNVB’er Hoogma komt uit de koker van zijn zoon Justin. Hij verliet Heracles op negentienjarige leeftijd voor Hoffenheim, vond Nagelsmann daar een bijzondere trainer en had die tijd niet willen missen.”

Driessen wijst op de tegenvallende periode van Hoogma in Duitsland: “Hoogma junior kwam in anderhalf jaar Hoffenheim tot welgeteld twee competitieduels alvorens verhuurd te worden aan FC St. Pauli en FC Utrecht. Inmiddels heeft FC Utrecht de 22-jarige centrale verdediger definitief overgenomen en belandde deze vorige maand vlak voor zijn enkelblessure op de bank bij de middenmoter.” Volgens Driessen biedt het werken met Nagelsmann geen enkele garantie. “Niet voor Justin Hoogma en niet voor Brobbey.”

Driessen haalt ook de situatie van Mohamed Ihattaren bij PSV aan. Hij lag vorige week overhoop met trainer Roger Schmidt en werd niet voor het eerst dit seizoen buiten de wedstrijdselectie gelaten. Driessen noemt het een ‘brevet van onvermogen’ dat de trainers bij PSV er niet in slagen om Ihattaren in het gareel te houden. De chef voetbal van de krant vindt dat men bij PSV aan de slag moet gaan met Ihattaren en niet de grens over moeten jagen. “Zoals KNVB’er Hoogma bij Ihattarens vriend Brobbey. Dat zou doodzonde zijn voor de Eredivisie en doodzonde voor het Nederlandse voetbal. Zelfs zulke toptalenten kunnen in het buitenland zomaar verzuipen.”

Goed gesproken?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
479+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie