Mount schiet Chelsea naar zege bij Liverpool

Liverpool domineerde de laatste jaren op Anfield, maar de laatste maanden krijgt de formatie van Jürgen Klopp tik op tik in eigen stadion. Donderdagavond deed Chelsea er een schepje bovenop: 0-1.

Timo Werner was in de eerste helft een ware plaag voor de Liverpool-defensie. De Duitser verscheen twee keer in kansrijke positie voor het doel van Alisson Becker, maar de aanvaller vergat Chelsea op 0-1 te zetten. Zijn derde poging was wél raak, ware het niet dat de VAR er een streep doorheen besloot te zetten vanwege buitenspel. Millimeterwerk werd Werner fataal.

Liverpool kwam voor rust niet veel verder dan een verprutste mogelijkheid voor Sadio Mané. Zodoende leek deze kraker uit te draaien op een doelpuntloze ruststand, maar daar dacht Mason Mount anders over. De oud-speler van Vitesse liet doelman Alisson kansloos door naar binnen te kappen en overtuigend uit te halen: 0-1.

In de tweede helft kreeg Hakim Ziyech als basisspeler de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Andy Robertson kon de 0-2 nog net voorkomen. De Marokkaans international werd na 66 minuten overigens naar de kant gehaald door manager Thomas Tuchel. Ook diens collega Klopp besloot te wisselen en wel ten koste van Mohamed Salah, die ondanks de achterstand dus niet mocht blijven staan.

Liverpool zorgde ook na rust niet voor veel gevaar. Wel claimde de regerend landskampioen een strafschop na hands van N’Golo Kanté, maar de arbitrage van dienst wilde daar niets van weten. Chelsea klimt daardoor op naar de vierde positie op de ranglijst en dat terwijl Liverpool slechts zevende staat.

Scoreverloop: 0-1 (42′) Mason Mount