Ontslag bij Fortuna na knallende ruzie met Ultee: ‘Nooit meegemaakt’

Foto: Ontslag bij Fortuna na knallende ruzie met Ultee: ‘Nooit meegemaakt’

De laatste tijd gaat het prima met Fortuna Sittard, maar toch ontstond er vandaag een knallende ruzie tussen trainer Sjors Ultee en de keeperstrainer, Sieb Dijkstra. Laatstgenoemde is daarom vandaag verwezen naar een job in de jeugdopleiding.

Dijkstra werkt al sinds 2016 in Sittard. “In mijn hele voetballoopbaan heb ik nog nooit zoiets meegemaakt”, doelt hij op het feit dat hem een nieuwe doelman werd gevraagd om aan te dragen na het vertrek van Alexei Koselev. Die werd genegeerd en later kwam Piet Velthuizen.

“Die had drie jaar niet gekeept. En het afgelopen jaar bijna niks gedaan. Ik zei dat het mij onmogelijk leek dat Piet op korte termijn voor ons zou kunnen keepen. Sjors dacht er anders over. Toen werd het woensdag en kwam Piet op proef”, vervolgt Dijkstra in gesprek met Voetbal International. “Ik zag meteen: hij is niet fit. Tegen Sjors zei ik dat het onverantwoord zou zijn om hem te laten keepen tegen Groningen.”


“Hij vond Piet wél een redelijk fitte indruk maken. Maar ik ben keeperstrainer, ik heb verstand van keepers. Sjors heeft verstand van veldspelers. Hij zei dat Piet best fit oogde tijdens de afwerkoefening. Dat léék wel zo, maar om de twee ballen wisselde hij af met Alexei. Toen ik Piet een tijdje onder handen nam met mijn eigen oefeningen, merkte ik meteen dat hij echt niet fit was”, vervolgt Dijkstra.

Uiteindelijk kreeg Dijkstra gelijk, want Velthuizen viel al na 20 minuten uit met een hamstringblessure tijdens zijn debuut. Dat werd op woensdag nabesproken. “Het voelde al meteen niet goed. De hele staf was erbij gehaald, inclusief materiaalman en videoanalist. Wat ik daarna heb meegemaakt, slaat alles. Daar vrat geen hond brood van. Sjors zei allereerst dat er maar drie opties waren geweest: Joris Delle, Michel Vorm en Piet Velthuizen. ‘Dat klopt niet’, zei ik. Sjors was meteen kwaad: ‘Jij houdt je mond. Jij luistert alleen maar.’ Ik denk: wat is dit, een foute film? Ineens stond daar een totaal andere Sjors Ultee dan ik kende. Geen idee wat er was, kennelijk zat hij vol in zijn emoties. Vanaf dat moment bleef hij me vernederen, waar iedereen bij was. Hij brandde mij compleet af. Het was verschrikkelijk, en ik mocht niks zeggen..”

Wie heeft gelijk in deze discussie?

  • Dijkstra
  • Ultee
1322+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:29
4+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
14+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
88+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
23+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
60+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1350+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1040+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
103+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
756+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1696+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
685+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
630+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
617+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
360+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
105+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
154+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
62+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
235+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
93+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
37+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie