‘Feyenoord heeft zichzelf gigantisch in de nesten gewerkt’

Foto: ‘Feyenoord heeft zichzelf gigantisch in de nesten gewerkt’

Natuurlijk kan Feyenoord ook dit seizoen niet al zijn wedstrijden winnen, maar de zeperd op bezoek bij AZ (4-2) komt bijzonder hard aan in Rotterdam. Dat vertelt journalist Jan-Dirk Stouten aan FR-Talk.

“Je hebt nederlagen en nederlagen. Deze ervaar ik als eentje in de buitencategorie, omdat het één onnodig is en twee de consequenties best groot zijn. Nu raak je meer achterop de eerste drie in de ranglijst. Het maximaal haalbare lijkt nu voorronde Europa League, maar ergens zou je ook steeds rekening moeten houden met het spelen van play-offs om Europees voetbal en dat wil je als club niet”, constateert Stouten.

Hij vervolgt: “Het meest opvallende is het verschil in niveau per wedstrijd, maar zelfs ook in één wedstrijd. De eerste helft was behoorlijk goed van Feyenoord. Bijvoorbeeld hoe het eerste doelpunt tot stand kwam. Het spel was snel en direct, Berghuis gaf de bal vanaf rechts in een keer voor en Senesi kopte hem goed in. Dat is wat je wilt zien. Daarna ontstond er soms veel ruimte, een paar foutjes, maar in de tweede helft zakte het helemaal in. Dat is best apart.”

“Wat belangrijk is, is vertrouwen. Als je een seizoen hebt waarin er dingen fout gaan en in een wedstrijd trapt Bijlow dan een bal verkeerd, Fer lost dat niet op, dan wordt het vertrouwen nog brozer. Je ziet aan hun lichaamstaal dat ze het daar zwaar mee hebben. Bijlow zei het ook letterlijk na de wedstrijd. Je hebt ook geen idee hoe het aankomende zaterdag tegen VVV Venlo en daarna tegen PSV kan gaan. Het kan ook ineens meezitten of nog slechter zijn. Je weet het niet hoe de groep voor de dag komt”, aldus Stouten tot slot.

Gaat Feyenoord nog wel in de top drie eindigen dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
459+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie