Telegraaf: Ajax komt binnenkort met groot nieuws

Foto: Telegraaf: Ajax komt binnenkort met groot nieuws

Nog niet zo heel lang geleden zei Daley Blind dat hij nog wel een stap wilde zetten in zijn voetbalcarrière na zijn periode bij Ajax, maar dat is veranderd. Het heeft er alle schijn van dat de Ajacied binnenkort een nieuw contract ondertekent in de Johan Cruijff ArenA.

De Telegraaf schrijft op woensdagochtend: “Daley Blind (30) staat op het punt te worden beloond voor zijn grote verdiensten voor Ajax en zijn goede vorm van de laatste maanden. Ajax is met de routinier in gesprek over het openbreken, verlengen en opwaarderen van zijn huidige verbintenis, die tot de zomer van 2022 loopt. Bronnen binnen Ajax melden dat de onderhandelingen ‘zeer voorspoedig’ verlopen.”

Vanwege een ontstoken hartspier was Blind eventjes niet beschikbaar voor Ajax, maar hij keerde sterk terug met een icd-kastje. Coach Erik ten Hag zegt: “Daar had ik ook best mijn gedachten over. Aanvankelijk had Daley het moeilijk, maar we hebben daar doorheen gekeken. Nu zie je dat hij terug is op z’n oude niveau. Of misschien zelfs wel op een hoger niveau als je hem in actie zag tegen PSV (beker) en in Lille. Beide wedstrijden speelde hij fantastisch.”

De multifunctionele voetballer staat vaak in het hart van de defensie, maar komt óók geregeld als linksback of middenvelder in actie: “Wat zijn beste positie is? Ik wil hem niet in een hokje duwen. Wij zijn een dynamisch geheel. Dat past Daley. Een back komt bij Ajax ook op het middenveld terecht of aanvallend aan de buitenkant of op ‘tien’. Terwijl een centrale verdediger op de backpositie terecht kan komen of op het middenveld.”

Verlengen?

  • Doen
  • Niet doen
1229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie