‘We hadden even moeten wachten met masturberen’

Foto: ‘We hadden even moeten wachten met masturberen’

Het is een gegeven dat jonge voetballers in ons land wel héél vroeg groot worden gemaakt. En soms gaat het dan helemaal mis met zo’n ‘supertalent’, zoals we nu zien bij Mohamed Ihattaren, die een soort persona non grata is geworden bij PSV.

Sjoerd Mossou schrijft vandaag in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Toen Frenkie de Jong nog een wisselspeler van Ajax was, schreef ik een bijdehand stukje in de krant, over dat het misschien beter was om even te wachten met masturberen. Eerst vijf basisplaatsen in Ajax 1, daarna zien we verder, stond er, of iets in die geest. Al snel belde de zaakwaarnemer van Frenkie op. Of ik soms iets tegen Frenkie had. Een twitterlegertje vond dat ik er de ballen verstand van had, want dit kereltje kon geweldig voetballen, dat zag Stevie Wonder ook nog wel.”

Hij gaat verder: “Voor de goede orde: ik had het inderdaad verkeerd gezien. Mea culpa nog. Frenkie de Jong bleek nou net die speler die zich wél raad wist met alle hijgerigheid, met de haast, met het oppijpen van jong talent, met onze onbedwingbare behoefte om jonge voetballers heel snel heel groot te maken, en onszelf daarna wijs te maken dat wij – de echte kenners – dit unieke talent hoogstpersoonlijk hebben ontdekt, eerder dan alle gewone stervelingen.”

“Voor Mohamed Ihattaren was het beter geweest als we even hadden gewacht met masturberen, misschien, maar achteraf is het altijd makkelijk”, sluit Mossou af. “Zo hard en cynisch werkt dit wereldje als iedereen zijn plasje over je voeten heeft gedaan, goedbedoeld of juist niet.”

Worden talenten te snel groot gemaakt?

  • Ja
  • Nee
555+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie