‘AZ-dj’ Wijndal: “Krijg wel vaak commentaar”

Foto: ‘AZ-dj’ Wijndal: “Krijg wel vaak commentaar”

Naast een belangrijke speler is Owen Wijndal ook nog eens degene die de muziek regelt in de kleedkamer van AZ. Dat vertelt de linksback aan het Noordhollands Dagblad.

Draaide hij dan na de 4-2 zege op Feyenoord ook feestmuziek? “Nee, dat niet. We hadden wel gewonnen, maar het was niet echt feest of zo in de kleedkamer. Als we kampioen worden of een prijs winnen, dán is het echt feest. Nu was het gewoon lekkere overwinningsmuziek.”

Traditiegetrouw is het laatste nummer voor een wedstrijd Lose Yourself, van rapper Eminem. “Vijf minuten voor de wedstrijd, voordat we naar buiten gaan, draaien we Lose Yourself van Eminem. Dat is niet echt van mij gekomen, dat is gewoon zo gegroeid, ik weet niet precies hoe dat begonnen is. Niels Kok, de inspanningsfysioloog, geeft me een seintje als het tijd is om het nummer op te zetten.”

Wijndal vindt de muziek belangrijker dan de tekst. “Het gaat om de beat. Als je naar de teksten luistert, is het niet allemaal even….. hoe moet ik dat zeggen, niet hoogstaand, nee. Het gaat vooral om de ’feeling’ die de muziek oproept.” Al is lang niet iedereen het altijd met hem eens. “Ja, ik krijg wel vaak commentaar. Maar ja, ze klagen wel, maar uiteindelijk wil niemand het veranderen, dus zullen ze het wel oké vinden. En ze gaan niet zelf muziek draaien, snap je? Maar ik ben ook wel flexibel, hoor! Als echt veel spelers zeggen ’deze niet, Owen’, dan zet ik iets anders op. Ik wil best met ze meedenken.”

Lekker nummer, Lose Yourself?

  • Ja
  • Neh
26+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie