‘Ajax krijgt toptransfer in schoot geworpen’

Foto: ‘Ajax krijgt toptransfer in schoot geworpen’

In de afgelopen winterstop haalde Ajax buitenspeler Oussama Idrissi van Sevilla op huurbasis naar de Johan Cruijff ArenA, maar hij was niet de eerste keuze van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Het lukte echter niet om Kamaldeen Sulemana tijdig los te weken bij FC Nordsjaelland.

De Amsterdammers willen de watervlugge Ghanees maar wat graag inlijven en lijken wat dit betreft wel een ijzer in het vuur te hebben. Victor Jensen wordt namelijk sinds kort uitgeleend aan Nordsjaelland en de jongeling doet het dusdanig goed in het Farum Park dat de Denen hem definitief aan willen trekken. Een simpel optelsommetje is snel gemaakt, een ruildeal behoort klaarblijkelijk tot de mogelijkheden.

Sulemana wordt in Denemarken vergeleken met niemand minder dan Neymar, en volgens Mikkel Lundby Langer, die de Superligaen volgt voor het Deense persbureau Ritzau, is dat zo gek nog niet. Hij zegt tegen Voetbal International: “Als je kijkt naar de speelstijl van Kamaldeen snap ik het wel. Het is een logische vergelijking, maar natuurlijk is er wel een enorm niveauverschil met Neymar. Kamaldeen is onvoorspelbaar door zijn tweebenigheid. Zijn rechtervoet is het sterkst, maar het links kan hij ook schieten of een voorzet geven.”

Ook het Duitse Bayer Leverkusen en het Portugese Sporting Portugal willen de aanvaller hebben, maar Ajax lijkt een streepje voor te hebben. Niet in het minst dus omdat FC Nordsjaelland Jensen wil hebben.

Simpel optelsommetje?

  • Lijkt me wel, ja
  • Nee…
3290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie