Real Madrid loopt schade op in titelrace

Het is Real Madrid maandagavond niet gelukt om de druk op Atlético Madrid groot te houden. De formatie van Zinedine Zidane, derde op de ranglijst, ontsnapte vlak voor tijd zelfs aan een nederlaag tegen Real Sociedad: 1-1.

De Madrilenen waren in het Estadio Alfredo Di Stefano de dominante ploeg in de eerste 45 minuten. Dat leidde tot mogelijkheden voor Casemiro, Luka Modric en Toni Kroos, maar Sociedad hield stand. Mariano Díaz had ook nog eens de pech dat zijn inzet op de lat eindigde.

Sociedad had voor rust weinig te vertellen in offensief opzicht, iets wat na rust veranderde. Sterker nog: tien minuten na de hervatting namen de bezoekers zelfs de leiding. Cristian Portu klopte Ferland Mendy in de lucht en kopte via de onderkant van de lat raak: 0-1.

Real Madrid besloot de jacht op de gelijkmaker maximaal op te schroeven. Casemiro kreeg nogmaals de kans om te scoren, maar ook ditmaal stond zijn vizier op scherp. Pas in de 89ste minuut zorgde Vinicius Júnior voor de gelijkmaker voor Real, dat daardoor net als FC Barcelona op vijf punten achterstand van Atlético staat. Laatstgenoemde ploeg heeft ook nog een duel tegoed.

Scoreverloop: 0-1 (55′) Cristian Portu, 1-1 (89′) Vinicius Júnior