‘PSV – Ajax zorgt voor grote discussie in Zeist’

Foto: ‘PSV – Ajax zorgt voor grote discussie in Zeist’

Voor natrappen stond steevast de rode kaart, maar sinds dit seizoen is dat niet meer automatisch het geval. Toch groeit de roep om overtredingen zoals die van Lisandro Martínez tijdens PSV – Ajax (1-1) wél hard te bestraffen.

Het Algemeen Dagblad schrijft over het moment met Eran Zahavi: “De mening alom? Rood. Het besluit van de arbitrage? Zahavi krijgt geel voor spelbederf en de mandekker van Ajax blijft onbestraft. Makkelie is door zijn assistent gewezen op de weggetrapte bal door Zahavi. Dat Martínez vervolgens een op het oog veel grovere overtreding begaat, ontgaat de arbitrage.”

Ook de VAR greep niet in. Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is geel voldoende als natrappen ‘niet met kracht’ (‘of als er niet gestampt wordt’) verricht is. Het AD vervolgt: “Het heeft er alle schijn van dat de Nederlandse arbiters de dubieuze spelregel van de IFAB niet te durven te trotseren. Als dat wel gebeurt, dan loopt de bond de kans dat de kaart wordt geseponeerd.”

Daar voegt het medium aan toe: “Dat betekent niet dat ze het daar in Zeist mee eens zijn. Navraag leert dat de (nieuwe) regel ook in het scheidsrechterskorps voer voor discussie is. Zij beseffen immers dat de regel, vooral met betrekking tot wat buitensporig is en wat niet, interpretabel is en vinden het daardoor moeilijk om aan te geven waar de grens ligt tussen een gele en rode kaart.” Ook zijn er grote zorgen richting het amateurvoetbal.

Moet dit voortaan weer rood opleveren?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie