‘Gigantisch drama voor Koeman in Barcelona’

Foto: ‘Gigantisch drama voor Koeman in Barcelona’

Ronald Koeman verruilde het Nederlands elftal afgelopen zomer voor zijn droombaan bij FC Barcelona, maar makkelijk is zijn eerste seizoen niet. Volgens De Telegraaf komt de Nederlander er ‘nog meer alleen voor te staan’ door de aanhoudingen van verschillende kopstukken.

De opgestapte president Josep Maria Bartomeu, de financiële man Oscar Grau en het hoofd juridische zaken Roman Gómez Ponti zijn maandag gearresteerd. Het gaat om ‘Barçagate’. “Dat gaat om een al langer lopend schandaal waarbij Bartomeu wordt gelinkt aan een campagne om zijn eigen imago op te poetsen en tegenstanders en spelers zwart te maken en aan te vallen op social media. Onder hen zijn sterspeler Lionel Messi en Gerard Piqué”, zo weet het medium.

Daar voegt De Telegraaf aan toe: “Bartomeu is de man die persoonlijk Koeman binnenhaalde. Hij was het die na de afstraffing door Bayern München (2-8) de volgende ochtend op de stoep stond bij het in Barcelona net gekochte appartement van de toen nog bondscoach van Oranje en hem vroeg zijn club te redden. Een paar dagen later stuurde hij zijn rechterhand Oscar Grau naar Nederland om de boel met de oud-speler van Barca én met de KNVB in orde te maken. Maar diezelfde Grau zit nu dus ook in de tang van Justitie.”

Bij de onderhandelingen werd Koeman al een ‘weinig rooskleurig beeld van de club geschetst’. Het bleek nóg erger te zijn. “In de periode dat Koeman zijn handtekening plaatste onder een contract ging iedereen er nog vanuit dat de schuld van Barcelona een slordige 500 miljoen euro was. Gelet op de omzet van de Catalaanse club, die méér is dan 500 miljoen euro elk seizoen, was dat niet eens verontrustend. Maar een paar maanden na zijn komst werd bekend dat de werkelijke schuld meer dan1,2 miljard euro bedraagt.”

Is hij volgend seizoen nog Barça-trainer?

  • Ja
  • Nee
1205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie