“Die aanblik deed me beseffen hoe pijnlijk het is voor Twente”

Foto: “Die aanblik deed me beseffen hoe pijnlijk het is voor Twente”

Dat er al maandenlang zonder publiek gespeeld moet worden door de coronamaatregelen treft ook FC Twente, een volksclub pur sang, keihard. Dat merkt journalist en Tukker Sander Schimmelpenninck eveneens.

“Een week geleden keek ik naar de wedstrijd van mijn cluppie FC Twente tegen Feyenoord, in het treurige decor van een lege Grolsch Veste”, opent Schimmelpenninck zijn column voor De Volkskrant. “De aanblik van dertigduizend lege stoeltjes deed me niet alleen beseffen hoe pijnlijk corona moet zijn voor een volksclub als Twente, die het moet hebben van kaartverkoop en de indrukwekkende bierconsumptie van haar supporters, maar ook hoe corona ervoor zorgt dat mensen elkaar nóg minder tegenkomen.”

De tv-presentator hoopt op snelle verbetering. “Hoe weinig ik ook heb met mensenmassa’s, het voetbal wordt gemist. De geur van gras, verschraald bier en broodjes beenham. De hoofdtribune vol kerels met een bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord, maar waar wel een paar honderd man werken, meestal iets met ict.”

Een gevuld stadion is van vitaal belang, besluit Schimmelpenninck: “Een gedeelde publieke ruimte is essentieel om het algemene belang te zien, en te leren hoe alles met elkaar verbonden is. Nóg een reden om niet te lang te wachten met het heropenen van onze samenleving.”

Denk jij dat er snel weer fans welkom zullen zijn in het stadion?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik vrees van niet..
144+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie