De mooiste doelpunten in de Eredivisie van februari 2021

Foto: De mooiste doelpunten in de Eredivisie van februari 2021

Ook in de tweede maand van 2021 hebben we als voetballiefhebbers niets te klagen in de Eredivisie. Met vier speelronden genoten we met volle teugen van alle grote en kleine krakers die op de (platgeslagen) beeldbuis verschenen. Natuurlijk stond de maand dan ook garant voor doelpunten en dus zetten we de mooiste pareltjes op een rij.



Voor deze beste Eredivisie doelpunten van februari 2021 hebben we een flinke lijst opgesteld. Iedere Eredivisie wedstrijd die in februari gespeeld werd telt mee. In totaal kiezen we een vijftal toffe goals, waarbij we ons richten op prachtige pegels, schitterend samenspel en bijzondere ballen. In willekeurige volgorde presenteren we hierbij de mooiste doelpunten in de Eredivisie van februari 2021.







Donyell Malen (PSV 3-0 FC Twente) – Speelronde 21



We trappen af met de kanonskogel van Donyell Malen die in de 21e speelronde de match tussen PSV en FC Twente bezegelde. Malen krijgt de bal net binnen de zestien in de voeten, waarna hij besluit dat een goede dribbel de beste keuze is voor het vervolg van de aanval. Na knap een Twente-verdediger op het verkeerde been te zetten, krijgt het jonge talent de uitgelezen kans om uit te halen.



Dit doet hij vervolgens verwoestend, waarna de bal prachtig in het zijnet van de verre hoek beland. Het is de manier waarop Malen zichzelf eerst heerlijk tussen twee man door weet te spelen die de goal een extra lading geeft. Een goed geplaatst schot is natuurlijk altijd van grote klasse, maar om dat koeltjes te doen nadat je een fractie eerder twee man slim het nakijken geeft, maakt deze goal toch nog net een stapje mooier.



Bekijk de goal hier terug!




Michiel Kramer (ADO Den Haag 2-2 PSV) – Speelronde 22



In het Nederlandse voetbal zijn we altijd blij als er met een omhaal gescoord wordt. Welke speler het ook doet, ongeacht de club; omhalen blijven prachtig als ze doeltreffend zijn. Dat is ook precies wat Michiel Kramer dacht en dus probeerde de spits van ADO het maar eens op goed geluk in de blessuretijd tegen PSV. 



Laat nou net zo zijn dat de omhaal van Kramer perfect wordt uitgevoerd en de bal heerlijk op de wreef geraakt wordt. De bal vliegt pijlsnel langs de doelman van PSV waarna ADO het toch nog klaar weet te spelen om gelijk te spelen tegen de Eindhovenaren. Voor PSV was het een bittere pil om te slikken, terwijl in Den Haag een groot feest werd gevierd.



Bekijk de goal hier terug!







Jens Toornstra (FC Twente 2-2 Feyenoord) – Speelronde 23



Waar Twente in de 21e speelronde al een pareltje om de oren kreeg, bracht twee weken later een pijnlijke herhaling. Dit keer niet omdat de verdediging gedold werd, maar omdat er wederom een kanonskogel het net toucheerde. Dit keer van de voet van Jens Toornstra.



De Feyenoorder krijgt eigenlijk per toeval de bal voor de voeten. Na een mislukte voorzet valt de bal precies goed en net buiten de zestien besluit Toornstra maar eens een poging te wagen. De bal klimt in luttele seconden richting de dak van het doel en raakt daar op heerlijke wijze het net.



Bekijk de goal hier terug!







Siem de Jong (SC Heerenveen 1-1 FC Groningen) – Speelronde 23



Ook speelronde 23 bracht een prachtige goal en dan wel van de voeten van Siem de Jong. De voormalige Ajacied keerde terug naar de Eredivisie om bij Heerenveen succes te beproeven en dat lukt tot nu toe aardig. De Friese ploeg lijkt namelijk perfect op elkaar ingespeeld en dat uit zich soms via prachtige goals.



Dit doelpunt van De Jong is daar één van, want Heerenveen speelt op prachtige wijze deze aanval uit, waarna de goal slechts een stempel drukt op hoe goed de aanval wel niet is. Vanaf de middenlijn wordt Grongingen te kakken gezet met hakjes, kaatsen en dribbels die dankzij een prachtige assist van Henk Veerman voor de voeten van De Jong belandt. Hij schiet en scoort verdiend.



Bekijk de goal hier terug!







Eran Zahavi (PSV 1-1 Ajax) – Speelronde 24



Hoewel de kraker waarmee februari werd afgesloten een dramatische wedstrijd was als het niveau betreft, moet toch wel gesteld worden dat er een pareltje van een goal viel. Net als in januari is het Eran Zahavi die de bal prachtig binnen schiet op een vrijwel identieke manier als de kraker in Amsterdam. Een vrije trap brengt hem namelijk weer een plekje in deze lijst met beste Eredivisie doelpunten.



In Eindhoven wordt de bal iets buiten het zestienmetergebied klaargelegd, terwijl Maarten Stekelenburg de verdediging klaarzet voor een muurtje. Voor Zahavi lijkt de muur echter een formaliteit, want hij krult de bal er precies overheen. Stekelenburg is kansloos en de 1-0 staat.



Bekijk de goal hier terug!

Wat is de mooiste goal van februari?

  • Donyell Malen (PSV 3-0 FC Twente) – Speelronde 21
  • Michiel Kramer (ADO Den Haag 2-2 PSV) – Speelronde 22
  • Jens Toornstra (FC Twente 2-2 Feyenoord) – Speelronde 23
  • Siem de Jong (SC Heerenveen 1-1 FC Groningen) – Speelronde 23
  • Eran Zahavi (PSV 1-1 Ajax) – Speelronde 24
29+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie