Hattrick-hero AZ schiet seizoen Feyenoord aan diggelen

Het seizoen van Feyenoord dreigt langzamerhand als een nachtkaars uit te gaan. Na uitschakeling in de Europa League-groepsfase en het debacle in de beker tegen sc Heerenveen, gingen de Rotterdammers vandaag met 4-2 onderuit bij AZ.

Dit terwijl Feyenoord eigenlijk een uitstekende eerste helft speelde in Alkmaar. Al na acht minuten opende Marcos Senesi de score na een scherp aangesneden vrije trap van Steven Berghuis. Lang nagenieten zat er echter niet in, want Myron Boadu sloeg even later toe een pass van Calvin Stengs tot doelpunt te promoveren.

Een knotsgekke openingsfase kreeg een kolderiek vervolg doordat Bruno Martins Indi een lange bal terug wilde koppen op Marco Bizot, maar de doelman stond ver náást zijn goal: Luis Sinisterra profiteerde. Toch stond het bij rust al weer gelijk, want op slag van de theepauze maakte Boadu – na een geweldige assist van Owen Wijndal – de 2.2.

Na rust was AZ veel sterker, en dat werd uitgedrukt met nog twee goals: Boadu maakte na een enorme blunder van Justin Bijlow zijn hattrick compleet, de beslissende 4-2 kwam van Teun Koopmeiners uit een strafschop na een overtreding van Leroy Fer.

Scoreverloop: 0-1 (8′) Marcos Senesi, 1-1 (22′) Marcos Senesi, 1-2 (25′) Luis Sinisterra, 2-2 (41′) Myron Boadu, 3-2 (64′) Myron Boadu, 4-2 (76′) Teun Koopmeiners (strafschop)