Tottenham en Arsenal winnen, Inter maakt geen fout

José Mourinho heeft weer wat krediet te pakken als manager van Tottenham Hotspur. Vorige week werd nog volop aan diens stoelpoten gezaagd, maar na het succesvolle tweeluik in de Europa League lukte het ook om Burnley te verslaan: 4-0.

Mourinho besloot Gareth Bale weer eens aan de aftrap te zetten en dat pakte goed uit. Al in de tweede minuut zorgde de Welshman, gehuurd van Real Madrid, voor de openingstreffer. Na een kwartier spelen fungeerde Bale ook als aangever bij de 2-0 van Harry Kane. Nog voor rust maakte Lucas Moura het derde doelpunt voor Spurs.

In de tweede helft maakte Tottenham nog één doelpunt. Bale maakte de 4-0 met zijn tweede van de middag. Het elftal van Mourinho staat achtste, waardoor een Champions League-ticket nog altijd ver weg is.

Arsenal staat zelfs tiende in de Premier League, maar zij wonnen zondag wel met 1-3 bij Leicester City. David Luiz, Alexandre Lacazette en Nicolas Pépé troffen doel in het King Power Stadium. De thuisploeg had nog wel de leiding genomen via Youri Tielemans, maar dat hielp op de nummer drie niet.

Serie A: Inter maakt geen fout

Ook in de Italiaanse Serie A werd zondagmiddag gevoetbald. Koploper Internazionale rekende simpel af met Genoa. Romelu Lukaku (in de eerste minuut), Matteo Darmian en Alexis Sánchez troffen doel voor Inter, dat zeven punten voorsprong heeft op AC Milan. Laatstgenoemde ploeg heeft wel een duel minder gespeeld.

Gaat Mourinho het einde van het seizoen halen?