Bundesliga: Bayern München en Dortmund halen flink uit

Foto: Bundesliga: Bayern München en Dortmund halen flink uit

In de Bundesliga hebben Bayern München en Borussia Dortmund vandaag nog maar eens duidelijk gemaakt wie de traditionele topclubs zijn in het land. De Rekordmeister verpulverde 1. FC Köln (5-1), terwijl BVB gehakt maakte van Arminia Bielefeld.

In de Allianz Arena was het duel tussen Bayern en Köln al binnen een half uur beslist, door goals van Eric Choupo-Moting en Robert Lewandowski. Voor beiden leverde uitblinker Leon Goretzka de assist. Na rust maakte Köln nog wel de aansluitingstreffer, maar gelijk daarna schoot Lewandowski met zijn tweede treffer alle hoop bij de bezoekers aan diggelen. Het slotakkoord was voor Serge Gnaby, die er nog twee bij in het mandje legde. Bij zijn tweede eiste Goretzka wederom een assist op zich; een assisthattrick, dus.

Verder had Borussia Dortmund geen enkele moeite met Arminia Bielefeld, ook al werd het enorme overwicht pas na rust beloond met doelpunten. Uiteindelijk zorgden Mahmoud Dahoud, Jadon Sancho (strafschop) en de jonge Braziliaan Reinier voor een 3-0 einduitslag in het Signal Iduna Park.

Bayern München staat nu vijf punten los van runner-up RB Leipzig, maar zij kunnen vanavond (thuis tegen Borussia Mönchengladbach) wel terug naderen tot twee puntjes achterstand.

Alle uitslagen Bundesliga:


Bayern München – 1. FC Köln 5-1

Borussia Dortmund – Arminia Bielefeld 3-0

VfB Stuttgart – Schalke 04 5-1

Wolfsburg – Hertha Berlin 2-0

Bayern Munchen gaat simpel kampioen worden

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie