TRANSFERUURTJE: Ajax-onzin, krankzinnige Botman-prijs

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-onzin, krankzinnige Botman-prijs

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Niet alleen de spelers van Ajax worden geregeld gelinkt aan een transfer, ook de trainer van de Amsterdammers is behoorlijk populair op de markt. Volgens het Algemeen Dagblad ziet het er echter naar uit dat Erik ten Hag ook volgend seizoen nog in de Johan Cruijff ArenA werkt. De krant schrijft op zaterdagochtend: “De kans dat Ten Hag komende zomer gaat, is kleiner dan vorig jaar, toen 2021 best een logisch moment leek om zijn carrière in zijn droomcompetitie te vervolgen. Hij werd meermaals gelinkt aan Borussia Dortmund. Met adviseur Matthias Sammer werkte hij eerder prettig samen in München. Maar Dortmund stelde Marco Rose aan, van Borussia Mönchengladbach. Dat die club vervolgens verkennend sprak met Ten Hag, is onzin.” De oefenmeester mikt hoger en in ieder geval op Champions League-niveau: “Ten Hag zit goed bij Ajax, waar de bouw aan een nieuw elftal al gestalte krijgt en hij komend seizoen allicht eens niet de halve ploeg hoeft te vervangen. Als hij Ajax komende zomer al verlaat, dan is de stap naar een andere topcompetitie dan de Duitse ook niet ondenkbaar. Chelsea stelde onlangs de direct beschikbare Thomas Tuchel aan, maar had ook Ten Hag in beeld. Zo kreeg Hakim Ziyech vanuit zijn nieuwe club eerder al vragen over zijn voormalige trainer, bevestigen bronnen.” Het AD concludeert echter: “Toch heeft het er alle schijn van dat de huidige coach ook komend seizoen nog op de bank zit in Amsterdam.”

Feyenoord heeft bijna helemaal geen scouts meer in dienst en dat is toch ietwat opmerkelijk. In en rond De Kuip is er dan ook wat kritiek op technisch directeur Frank Arnesen, die de Rotterdammers samen met bevriende zaakwaarnemers zou runnen… In het Algemeen Dagblad reageert de bestuurder fel: “Natuurlijk werk ik met zaakwaarnemers, dat is toch mijn job? Maar we hebben ook scouts nodig. Let wel: onze scouting bij de jeugd staat hier helemaal los van. Dat is allemaal in handen van James van der Kraan. Maar rond het eerste elftal zal ik nieuwe mensen aanstellen. Een video-scout en een live-scout, zoals ik dat noem, is tegenwoordig bijna één. Ik heb ze nodig.” Tussenpersonen of zaakwaarnemers kunnen een bepalende rol spelen in de transfersom van spelers: “Kijk, Feyenoord kan geen spelers halen waar Real Madrid ook naar kijkt. Maar er is een markt voor elke club. Feyenoord moet gewoon heel creatief zijn om de selectie te kunnen versterken. Maar agenten zijn welkom, noem ze allemaal maar op. Mino Raiola, Rob Jansen. We doen in principe met iedereen zaken.”

Ron Vlaar speelde in zijn carrière als profvoetballer voor de Nederlandse clubs AZ en Feyenoord én voor het Engelse Aston Villa. In een interview met De Telegraaf onthult hij dat transfers naar Amsterdam en Londen niet doorgingen. Hij vertelt: “Ik ben er trots op dat ik langdurig bij AZ, Feyenoord en Aston Villa heb gespeeld, zodat ik overal iets moois heb kunnen opbouwen. En nee, ik heb er geen spijt van dat transfers naar Ajax en Tottenham Hotspur niet doorgingen.” De oud-international van Oranje vervolgt: “Mijn tijd bij Feyenoord heeft me mede door mijn blessures gevormd, gemaakt tot wie ik ben. Daar ben ik dankbaar voor. De club heeft me gesteund in de tijd dat ik het heel moeilijk had, zelfs tijdens de revalidatie mijn contract verlengd.”

Buitenland:

In de dubbele ontmoeting tussen Ajax en Lille OSC in de Europa League maakte Sven Botman niet zo heel veel indruk. Toch zijn de Europese grootmachten die interesse hebben in de komst van deze Nederlandse centrumverdediger niet afgehaakt, verre van zelfs. Volgens de Franse media is de vraagprijs van Lille voor zijn jonge stopper zelfs gestegen: de nummer één van de Ligue 1 vraagt nu 50 miljoen euro. En het meest bizarre is misschien wel dat dit geen reden is voor de belangstellenden om af te haken. De Premier League-topclubs Tottenham Hotspur en Liverpool en Internazionale uit de Serie A zouden Botman maar wat graag in willen lijven. En de Spurs, Reds en Nerazzurri durven het naar verluidt ook best aan om een smak met geld neer te tellen voor hun doelwit.

Zou jij 50 miljoen neertellen voor Botman?

  • Ik wel
  • Ik niet
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
36+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
92+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
32+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
14+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
347+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
44+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
182+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
360+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
162+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
381+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
111+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
426+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
241+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
203+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
555+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
58+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
95+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie