Advocaat: ‘Hij is op dit moment niet goed genoeg’

Foto: Advocaat: ‘Hij is op dit moment niet goed genoeg’

Feyenoord haalde aan het begin van de winterse transferperiode de trekker over en haalde Lucas Pratto van River Plate op huurbasis naar De Kuip. Vooralsnog speelt de Argentijn echter een bijrol in Rotterdam-Zuid, en dat lijkt niet te gaan veranderen.

De Telegraaf citeert oefenmeester Dick Advocaat: “Ik heb van de week met hem gesproken. Misschien moet je als coach bij zo’n jongen een keer een arm om zijn schouder leggen. Maar hij heeft het goed naar zijn zin. Kijk, spelers zijn niet dom. Die weten heus wel dat ze moeten presteren. Pratto is op dit moment niet goed genoeg, anders zou hij wel spelen. Hetzelfde geldt voor Nico (Nicolai Jörgensen, red.).”

Tot de winterstop kon De Kleine Generaal niet beschikken over de geblesseerde Róbert Bozeník en ook Bryan Linssen kwam door een gebrek aan vorm en goals amper in het stuk voor: “Ja, daarom is Pratto gehaald. Bozeník was zwaar geblesseerd en had nog een paar maanden te gaan. We wisten niet wat er met Nico ging gebeuren. Die was niet fit en was niet zeker voor mij op die positie.”

Op dit moment is Linssen de eerste keuze voor de spitspositie: “Ik heb van de week tegen alle spelers gezegd: ik stel jullie niet op. Jullie moeten zelf laten zien wie de beste is. Op dit moment vind ik Linssen beter. Een trainer zet echt alleen een elftal neer waarvan hij denkt dat het de beste formatie is om mee te winnen en waarmee hij succes kan hebben. Dat doe ik ook.”

Linssen op dit moment de beste?

  • Ja
  • Nee
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie