“Dat schijnt alle kanten op te schieten bij Brobbey”

Foto: “Dat schijnt alle kanten op te schieten bij Brobbey”

Brian Brobbey heeft alle ogen weer op zich gericht door diens goede invalbeurten tegen Lille OSC. Volgens clubwatcher Mike Verweij moet de leiding van Ajax proberen om de spits te behouden.

“Ik denk dat Ajax een poging moet ondernemen om hem te behouden”, stelt Verwein in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Ik weet niet hoe Brobbey er inmiddels zelf over denkt, dat schijnt ook alle kanten op te schieten. De ene keer wil hij blijven en daarna toch weer weg. Hij neigt nu nog naar Leipzig, maar wellicht kan Ajax toch een hele serieuze poging ondernemen.”

Volgens Verweij lonkt er ook voldoende speeltijd. “Je kunt beter tweede spits zijn dan tweede keeper.” Valentijn Driessen haakt in: “Als Ajax écht wil, dan kunnen ze hem houden. Dan bieden ze gewoon zo veel dat Brobbey zegt: ik zou gek zijn als ik weg zou gaan. Er zitten alleen mensen om hem heen waar ook voor gezorgd moet worden. Als een speler van Raiola een aflopend contract heeft, dan moet je over de brug komen.”

Driessen zou RB Leipzig echter ook geen gekke optie vinden. “Leipzig hebben we vorige week gezien en dan denk je: daar zou hij best weleens eerste spits kunnen worden. Poulsen loopt er, maar die zit ook heel vaak op de bank. Ze hadden Werner, dat was ook een klein gedrongen mannetje die continu diep ging en snelheid had. Brobbey is best snel, dus ik kan me voorstellen dat ze voor hem een rol zien weggelegd.”

Is hij volgend seizoen nog Ajacied?

  • Ja
  • Nee
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie