‘Nieuwe wending op komst bij enthousiast Ajax’

Foto: ‘Nieuwe wending op komst bij enthousiast Ajax’

Ajax lijkt open te staan voor een nieuwe poging om Brian Brobbey te behouden. Enkele weken geleden werd het sein ogenschijnlijk nog op rood gezet, maar inmiddels lonkt er dan toch weer beweging.

Voetbal International schrijft: “Het vertrek is al aangekondigd, maar Ajax-trainer Erik ten Hag is voor en na wedstrijden regelmatig hoopvol over een eventueel langer verblijf van Brian Brobbey. Ajax wil dolgraag door met de spits, die sinds de aankondiging van zijn aanstaande vertrek regelmatig in de spotlights staat.”

In het tweeluik met Lille OSC was Brobbey van grote waarde. De spits bezorgde zijn elftal de winst in Frankrijk en gaf in de return de assist bij de 2-1 van David Neres. VI noemt een eventueel vertrek van de Ajacied dan ook ‘een flinke aderlating’. “Want de cijfers liegen niet. Van alle (aanvallend ingestelde) spelers van Ajax heeft Brobbey het minste aantal minuten nodig om rechtstreeks betrokken te zijn bij een doelpunt.”

Ten Hag wil de spits dan ook dolgraag behouden. Kenneth Perez vindt de keuze voor Brobbey niet makkelijk, zo vertelde hij als ESPN-analist. “Brobbey weet dat hij de komende twee jaar op de bank komt te zitten, want Ajax heeft net de duurste aankoop in de geschiedenis van de club gehaald, die ook nog eens levert. Hij kan ook kiezen voor zijn ontwikkeling in een vertrouwde omgeving, en vervolgens kijken waar hij na twee jaar staat. De strijd met Haller kan hij op dit moment niet winnen.”

Ronald de Boer is duidelijk: “Ik denk dat hij naar een Europese topclub gaat, maar hij gaat daar echt niet spelen. Hij is een jong talent, dat eerst nog moet rijpen. Dan heb je in Nederland toch veel meer kansen?” De oud-international weet dat het ook aanlokkelijk is om voor het buitenland te kiezen. “Maar een voetbalcarrière gaat niet over drie jaar. In Nederland is de kans van slagen veel groter.”

Blijft Brobbey dan toch?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
823+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie