‘Ten Hag behandelt Ajacied vanwege zijn uiterlijk als oude opa’

Foto: ‘Ten Hag behandelt Ajacied vanwege zijn uiterlijk als oude opa’

Ajax-trainer Erik ten Hag koos er afgelopen weekend voor om meerdere spelers rust te geven, met het oog op de Europa League-return tegen OSC Lille. Zo viel Davy Klaassen pas in de tweede helft in.

“Ten Hag sprak afgelopen zondag over Davy Klaassen alsof die zojuist zijn 74ste verjaardag had gevierd”, reageert columnist Nico Dijkshoorn voor Voetbal International. “Erik ging kijken of hij Davy tijdens de wedstrijd tegen Sparta een beetje rust kon geven, maar hij kon niks beloven. Als Klaassen nodig was, dan moest Ten Hag hem, met pijn in het hart, toch nog veertien minuten laten meespelen. Daarna zou er een nieuw fysiek masterplan worden geschreven om de botten van de stokoude Klaassen weer recht te zetten voor de return tegen Lille.”

“Bij Davy Klaassen speelt het uiterlijk een rol”, vermoedt Dijkshoorn. “Iets anders kan ik niet verzinnen. Dat is blijkbaar een natuurwet: de trainer gaat je behandelen zoals je eruitziet. Klaassen ziet er, net als Arjen Robben, uit als je albino-opa. Dat doet blijkbaar iets met mensen. Dat komt door de almaar groeiende macht van de Elektronische BH Maffia. Iedere speler voetbalt met sensoren op de tietjes. Alles wordt gemeten. Hoe is de zuurstofopname tijdens het volkslied? Wat verliest een aanvoerder aan spierkracht als hij tijdens het tossen kop of munt moet aanwijzen?”

“Hoeveel belasting kan een reservespeler aan? Coaching valt steeds meer in handen van liniaal-wetenschappers. Erik ten Hag en Roger Schmidt zouden eerlijk moeten zijn. Trek uit, die trainersjassen, en loop voortaan in een witte apothekersjas langs de lijn! Dan doen wij net alsof we dat niet raar vinden”, aldus de columnist tot slot.

Eens met Dijkshoorn?

  • Ja
  • Nee
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie