TRANSFERUURTJE: Ajax verkoopt boeman, Ziyech-nekslag

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax verkoopt boeman, Ziyech-nekslag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Tot voor kort gaf oefenmeester Erik ten Hag bij Ajax nog best veel speeltijd aan Zakaria Labyad. Maar als de Marokkaan dan weer een keertje in de basisopstelling stond, klaagden de supporters steen en been. Er is een behoorlijk grote kans dat de aanvallende middenvelder binnenkort uit de Johan Cruijff ArenA vertrekt. Het Algemeen Dagblad schrijft namelijk op woensdagochtend: “Labyad noteerde voor de winterstop als spits en schaduwspits heel aardige cijfers in de Eredivisie, maar in Europees verband hield het niet over. Recordaankoop Sébastien Haller loste hem halverwege de opener tegen PSV af, en in diens schaduw opereert nu Davy Klaassen en is Mohammed Kudus weer beschikbaar.” De krant vervolgt zijn verhaal: “Labyad merkt het, met slechts achttien speelminuten in de laatste vijf duels. Aangezien zijn verbintenis tot medio 2022 loopt, lijkt voor beide partijen komend voorjaar een logisch moment om Labyad aan een buitenlandse club te verkopen.”Brian Brobbey loopt hoogstwaarschijnlijk gratis en voor niets de deur uit bij Ajax, omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. De Amsterdammers hoeven vermoedelijk geen vervanger aan te trekken, want Danilo Pereira keert terug naar de Johan Cruijff ArenA. Volgens de krant TC/Tubantia staat dat al vast. Kik Pierie, die dit seizoen óók verhuurd wordt aan de Tukkers, zou wel een jaartje extra in De Grolsch Veste kunnen blijven: “Het is niet uitgesloten dat FC Twente een verzoek in Amsterdam neerlegt om Pierie nog een jaar te mogen huren. De technische leiding is tevreden over de ontwikkeling die de centrale verdediger doormaakt.”

In de afgelopen zomer werd er al hevig gespeculeerd over een vertrek van Steven Berghuis bij Feyenoord, maar toen het puntje bij het paaltje kwam bleef hij gewoon in De Kuip. En het ziet er nu naar uit dat hij ook volgend seizoen nog in Rotterdam-Zuid voetbalt. Voetbal International schrijft op woensdag: “Steven Berghuis gaf eerder al aan niet zomaar overal naartoe te gaan. Alleen AS Roma was afgelopen zomer het overwegen waard, in die club had hij zich zelfs al verdiept, maar de Romeinen kwamen te laat om serieus te kunnen bieden. De MLS dan, Inter Miami? Die club informeerde ook. Berghuis is gek van Amerika, maar het lijkt iets voor later, misschien, want er staan tot 2022 twee toernooien op de agenda die hij wil meemaken: Euro 2020 in 2021 en het WK van een jaar later in Qatar. Om daarvoor in aanmerking te komen, móét hij iedere week spelen. Bij Feyenoord heeft hij die garantie. De conclusie: Berghuis hóéft dus niet weg, veel zal afhangen van de plannen van Feyenoord.”

Buitenland:

Volgens de Engelse media heeft Hakim Ziyech te horen gekregen dat hij geen optie meer is voor de aanval bij Chelsea. De Marokkaan moet zich dus richten op een positie op het middenveld, maar dat is overvol bij de Blues. Onder oefenmeester Frank Lampard kreeg de oud-Ajacied vaak een vrije rol aan de rechterkant, maar Thomas Tuchel ziet daar geen heil in. De Duitser beschouwt Ziyech als een middenvelder, wat dus betekent dat hij Mason Mount uit het team moet spelen. Dat lijkt een schier onmogelijke opdracht. Wim Kieft liet gisteren rond de wedstrijd van Chelsea tegen Atlético Madrid (0-1 winst) op SBS6 weten: “Zoals ze nu spelen, moet Ziyech concurreren met Mount óf Mateo Kovacic. Die ga je er niet zomaar uit spelen. Je moet geduld en mazzel hebben. Dat op het moment dat jij weer gaat spelen, het weer gaat lopen.”

Moet Ajax Labyad verkopen?

  • Ja
  • Nee
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie