Bayern vrijwel zeker kwartfinalist, Chelsea wint bij Atlético

Bayern München lijkt al na één wedstrijd zeker van een plek in de kwartfinales van de Champions League. De Duitse topclub won dinsdagavond met 1-4 bij SS Lazio.

Bayern wist de basis voor dit succes al in de eerste helft te leggen. In Rome scoorde de ploeg van Hansi Flick drie keer in de eerste 45 minuten. Robert Lewandowski brak de ban door een grote flater van de Romeinen genadeloos af te straffen, waar de zeventienjarige Jamal Musiala de score verdubbelde. Een rebound van Leroy Sané betekende zelfs de 0-3.

Der Rekordmeister’, titelhouder in de Champions League, besloot er vroeg in de tweede helft een schepje bovenop te doen. Sané bracht de Lazio-defensie maar weer eens in verlegenheid en Francesco Acerbi gleed de bal vervolgens ongelukkig in eigen doel. Zijn teamgenoot Joaquín Correa redde daarna nog wel de eer namens Lazio, maar plaatsing voor de kwartfinales lijkt een formaliteit voor Bayern.

Chelsea wint bij Atlético

Door de coronabeperkingen werd de ontmoeting tussen Atlético Madrid en Chelsea dinsdagavond in het Roemeense Boekarest afgewerkt. Of dat de Spaanse koploper in verlegenheid bracht is niet duidelijk, maar de Londenaren profiteerden dankbaar: 0-1.

Atlético had in de eerste helft de betere kansen. Chelsea ontsnapte meermaals, maar groeide gaandeweg de eerste helft steeds beter in de wedstrijd. Voor rust hield doelman Jan Oblak zijn doel nog schoon, na rust werd hij alsnog gelopt door Olivier Giroud. Zijn rake omhaal werd vanwege buitenspel nog wel afgekeurd, ware het niet dat de VAR constateerde dat Mario Hermoso van Atlético de bal nog aanraakte en dus kreeg de 0-1 groen licht.