TRANSFERUURTJE: Ajax-miljoenen, vervanger Ronald Koeman

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-miljoenen, vervanger Ronald Koeman

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is behoorlijk voor de hand liggend dat Ajax in de aankomende zomertransferperiode gaat proberen om een nieuwe keeper aan te trekken. André Onana mag immers twaalf maanden niet spelen vanwege het overtreden van de dopingregels. Er staan een aantal namen op de scoutinglijst van directeur voetbalzaken Marc Overmars, die van Hendrik Van Crombrugge van RSC Anderlecht bijvoorbeeld. Ook zou de keuze kunnen vallen op Altay Bayindir van Fenerbahçe: volgens de Turkse media hebben de Amsterdammers concrete interesse. De 22-jarige doelverdediger is behoorlijk populair op de transfermarkt, want ook Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur, Schalke 04 en Werder Bremen houden zijn verrichtingen in de gaten. Besluit Ajax de trekker over te halen, dan dient er volgens het medium Fotomac 12 miljoen euro betaald te worden.

Dat het PSV in de zomerse transferwindow lukte om Mario Götze vast te leggen was toch wel een megastunt. Maar hoe wordt de Duitser eigenlijk betaald? Nemen de Eindhovenaren zijn aanzienlijke salaris zelf voor hun rekening? Ja, aldus het Eindhovens Dagblad. De krant schrijft op dinsdagochtend: “Een fitte Mario Götze voegt zoveel toe aan PSV, dat buiten Eindhoven regelmatig wordt verondersteld dat de club in oktober een externe financier nodig had om hem naar het Philips Stadion te halen. Niets is minder waar.” Voor PSV-begrippen verdient de spelmaker een topsalaris: “Maar het betekent niet dat het clubbeleid overboord is gegaan bij het betalen van zijn honorarium. Naar verluidt kan het naar zo’n twee miljoen euro per jaar oplopen, als de vaste en alle variabele componenten zijn bereikt.”

Buitenland:

FC Barcelona heeft geen cent te makken en de schuld van de Catalanen bedraagt zelfs méér dan één miljard euro. Toch is het mogelijk dat de Catalanen in de aankomende zomertransferwindow een megabedrag uitgeven aan inkomende transfers. Presidentskandidaat Toni Freixa claimt een akkoord te hebben om 49 procent van de aandelen van Barça Corporate (dat bestaat uit Barça Innovation Hub, Barça Licensing en Merchandising, Barça Studios en Barça Academies) te verkopen voor 250 miljoen euro. Aan het medium RAC1 vertelt hij: “We zijn hier al een tijdje mee bezig en hebben inmiddels een overeenkomst bereikt.” De kandidaat-voorzitter weet al wat hij met het geld wil doen: “Voor het seizoen 2021/2022 zullen we dat bedrag investeren in twee spelers die het verschil kunnen maken: een aanvaller en een verdediger. Barcelona zal weer een competitief team krijgen, waar de supporters trots op kunnen zijn. We willen echt weer serieus gaan meedoen.” Volgens Freixa is het alleszins een mogelijkheid om iemand als Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) of Erling Haaland (Borussia Dortmund) aan te trekken: “We praten niet over spelers tot ze zijn aangetrokken, want dat is niet de juiste strategie en kan de onderhandelingen bemoeilijken. Maar het is absoluut mogelijk. Dit is wat Barça moet doen, spelers halen die het verschil maken.”

Op dit moment heeft oefenmeester Ronald Koeman het nog voor het zeggen bij FC Barcelona, maar het is volstrekt onduidelijk wat er gaat gebeuren na de aankomende presidentsverkiezingen in Catalonië. Wint Joan Laporta, dan gaat er wat veranderen. Volgens de Spaanse roddelmedia heeft de (misschien wel belangrijkste) kandidaat-voorzitter al contact gelegd met de man die wat hem betreft voor de ommekeer moet zorgen in het Camp Nou-stadion: Jürgen Klopp. De Duitser werkt op dit moment natuurlijk nog bij Liverpool, maar dat presteert bijzonder slecht in de Premier League. Koeman deed het een tijdlang best aardig met Barça en kreeg complimenten, maar toen kwam de klad er toch weer in. In de Champions League verloor de grootmacht met 1-4 van Paris Saint-Germain en in de Primera División werd het slechts 1-1 tegen degradatiekandidaat Cádiz. Er moet welhaast een wonder gebeuren willen Frenkie de Jong en co nog een prijs pakken.

Zie jij Haaland of Mbappé naar Barça gaan?

  • Ik wel
  • Ik niet
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie