‘Donyell Malen moet goed naar Memphis Depay kijken’

Foto: ‘Donyell Malen moet goed naar Memphis Depay kijken’

Donyell Malen is ontegenzeggelijk belangrijk in het Philips Stadion bij PSV, maar het is de grote vraag of de jonge aanvaller ook daadwerkelijk klaar is voor de stap naar de Europese top. Moet hij voor een in het oog springende transfer gaan of niet?

Het Algemeen Dagblad analyseert op dinsdag: “Donyell Malen heeft een week achter de rug waarin de spits van PSV in drie optredens alle kanten van zichzelf liet zien. Dat is niet voor het eerst. Het geeft aardig weer in welke fase van zijn carrière hij zit. Een belangrijke fase, zonder meer. Een heel interessante ook. Met zijn 22 jaar is Malen geen talent meer dat net komt kijken. Maar hij is ook geen speler die al kant-en-klaar is en vast in de basis van Oranje hoort.”

De krant concludeert: “Hij zit er tussenin. Een beetje zoals Memphis Depay in het seizoen waarin hij topscorer van de Eredivisie werd met 22 goals. In die zomer van 2015 kwam Depay toen als aanvaller van PSV voor de keuze: buitenlands avontuur, ja of nee? En op welk niveau stap je dan in? Het werd voor Memphis op de leeftijd van 21,5 jaar in één keer de reuzensprong naar Manchester United. Top van de Premier League, met alle druk en verwachtingen die daarbij horen. Hoe het sindsdien verderging is bekend.”

Het AD sluit af: “Deze zomer komen ook Malen en PSV voor de vraag te staan: wat te doen? Juist deze periode biedt zat observatiemateriaal voor buitenlandse scouts. Na het drieluik ADO, Olympiakos, Vitesse komen deze week de return tegen de Grieken en de topper tegen Ajax eraan.”

Is hij klaar voor een toptransfer?

  • Ja
  • Nee
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie