TRANSFERUURTJE: Ajax incasseert miljoenen, Feyenoord-drama

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax incasseert miljoenen, Feyenoord-drama

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens De Telegraaf is het nog altijd de verwachting dat Quincy Promes binnenkort van Ajax naar Spartak Moskou transfereert. De beide partijen steggelen nu al een tijdje over de voorwaarden, en we hebben nog altijd geen witte rook kunnen zien. Desondanks schrijft de krant op maandagochtend: “Spartak Moskou gaat er nog steeds van uit dat Quincy Promes binnen afzienbare tijd in Rusland speelt. De club heeft een akkoord met de speler zelf en is op een haar na rond met Ajax. Om de deal af te ronden, is haast geboden. De Russische transfermarkt sluit 25 februari.” Men gaat verder: “Het lijkt er op dit moment op dat de Amsterdammers Promes definitief zullen verkopen voor een bedrag tussen de 7 en 8 miljoen euro. Maar ook een verhuur met een verplichte koop komende zomer behoort nog tot de mogelijkheden. De international kwam in de zomer van 2018 voor een bedrag van ruim 15 miljoen euro over van Sevilla.”Feyenoord kampt met fikse financiële problemen en het Algemeen Dagblad stelt vandaag dat de spelers van de Rotterdammers alleen maar mínder waard worden. En dat betekent dat het code rood is in De Kuip. De krant rept van een in het oog springend kwartet op de transfermarkt: “Keeper Justin Bijlow (23) stond op de drempel van een debuut in Oranje, maar is sindsdien vooral aan het revalideren. Middenvelder Orkun Kökçü (20) kon mede door blessureleed de stijgende lijn van vorig seizoen nog niet doortrekken. Rechtsback Lutsharel Geertruida (20) liet zich dit seizoen in aanvallend opzicht vooral zien, met al zeven doelpunten in 26 wedstrijden. Maar zijn optreden tegen Heerenveen was zwaar onder de maat en in de Grolsch Veste zat de speler van Jong Oranje op de reservebank. Ook hij lijkt op dit moment helemaal nog niet klaar voor een grote transfer.” 

En dan is daar nog cashcow en ‘reddingsboei’ Marcos Senesi: “Tussen de 15 en 20 miljoen euro schatten erkende makelaars zijn marktwaarde. De clubs weten inmiddels dat Feyenoord geld nodig heeft, een gegeven dat de verkoopprijzen zal drukken. De centrale verdediger liet in Enschede bovendien wederom geen verpletterende indruk achter, juist nu Feyenoord zo vurig hoopt dat hij blijft opvallen nu het slecht gaat. De linksbenige verdediger uit Concordia, die niet bereid lijkt te zijn om zijn contract te verlengen, leek er tegen Twente aanvankelijk met zijn hoofd niet bij.

Buitenland:

Het gaat de laatste tijd bijzonder slecht met Liverpool, vooral in de Premier League, en het lijkt erop dat oefenmeester Jürgen Klopp daarom aan inkomende transfers begint te denken. Naar verluidt heeft hij een oogje op Lucas Ocampos van Sevilla. Voetbal International bericht op de maandagochtend: “Jürgen Klopp heeft een oogje op Lucas Ocampos. De Argentijnse vleugelspeler doet het goed bij Sevilla en is bij Liverpool in beeld om de voorhoede van extra concurrentie te voorzien.” Het blad vervolgt zijn verhaal: “Volgens La Razón wil de Engelse kampioen Takumi Minamino inzetten in een ruildeal voor Ocampos. Minamino kwam vorig jaar over van Red Bull Salzburg, maar heeft op Anfield niet kunnen overtuigen en speelt nu op huurbasis voor Southampton. Zaterdag scoorde de Japanner nog tegen Chelsea.”

7 à 8 miljoen het maximale voor Promes?

  • Ja…
  • Nee
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie