De beste voetbaluitzendingen van deze week: Europees voetbal!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: Europees voetbal!

Na een bijzonder mooi voetbalweekend vol toffe derby’s en verrassende uitkomsten, staat deze week weer een fantastische voetbalweek op iedereen te wachten. Er is in ieder geval om naar uit te kijken. Het is namelijk tijd voor een week vol Europees genot dankzij de Champions League en Europa League!



Maandag 22 februari 



Ook na een druk weekend staat er voor de maandagavond gewoon weer voetbal op de planning. De dag die de werkweek aftrapt breng namelijk twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Toch is de leukste pot waarschijnlijk in Italië te vinden. Daar komt Matthijs de Ligts team in actie tegen Crotone.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 22 februari hieronder:


18.35 uur op ESPN: Jong AZ – Go Ahead Eagles, 20.40 uur op Ziggo Sport: Juventus – Crotone, 21.00 uur op ESPN: Jong FC Utrecht – SC Cambuur



Dinsdag 23 februari



Na een rustige maandag trekt de dinsdag het niveau lekker omhoog. We gaan namelijk weer verder met de Champions League. Waar vorige week een klassieke kraker gespeeld werd, doen we het deze week met wederom een aantal fantastische wedstrijden. Ook komt Jong Ajax in actie tegen FC Volendam.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 23 februari hieronder:


18.35 uur op ESPN: FC Volendam – Jong Ajax, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Lazio – Bayern München, 20.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Atletico Madrid – Chelsea


Met twee wedstrijden op de planning belooft er genoeg kwaliteit op het veld rond te lopen. Atlético Madrid, de La Liga-koploper, verwacht in eigen huis het Engelse Chelsea. Sinds de komst van Thomas Tuchel doet het team van Hakim Ziyech het een stuk beter, al speelt de voormalig Ajacied zelf nog niet al te best. Of er van Luis Suárez’ ploeg gewonnen kan worden is nog maar de vraag.



De andere wedstrijd van de dag gaat tussen Lazio die in eigen huis het sterke Bayern München verwacht. De Duitse grootmacht is net als vorig jaar de gedoodverfde favoriet om het miljoenenbal te winnen, maar moet dit natuurlijk nog wel laten zien. De wedstrijd begint om half negen op Ziggo Sport. 




Woensdag 24 februari 



Ook de woensdagavond staat in het teken van de Champions League. Met twee toffe affiches maken we ons weer op voor maximaal genot, al kijken we daarvoor nog wel naar een andere match. FC Barcelona komt namelijk in actie in La Liga tegen Elche.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 24 februari hieronder:


18.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: FC Barcelona – Elche, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Borussia Mönchengladbach – Manchester City, 20.30 uur op SBS6: UEFA Champions League: Atalanta – Real Madrid


De Champions League heeft uiteindelijk wel de mooiste affiches, want daar staan Borussia Mönchengladbach en Manchester City recht tegenover elkaar. De ploeg uit Manchester speelt al weken onwijs sterk en stiekem verwachten we dat in Duitsland geen verrassingen plaats zullen vinden. 



Meer spanning is waarschijnlijk dan ook te vinden bij Atalanta tegen Real Madrid. De ploeg van Marten de Roon komt in actie tegen De Koninklijke en de vraag is nog maar of dat goed gaat. Waar Ajax het twee jaar eerder wel klaar speelde, is het nog maar de vraag of hetzelfde geldt voor de Italiaanse club. Toegegeven speelde de Amsterdamse club pas oppermachtig in de uitwedstrijd, dus hoeft de match na de eerste confrontatie nog niet gespeeld te zijn.




Donderdag 25 februari



Ook de donderdagavond is spannend. Dit keer niet wegens de Champions League, maar omdat de Europa League de tweede wedstrijdronde aftrapt. Dat betekent return wedstrijden voor Ajax en PSV. Beide clubs komen in actie op deze avond.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 25 februari hieronder:


18.55 uur op ESPN: UEFA Europa League: Arsenal – Benfica, 18.55 uur op ESPN 2: UEFA Europa League: Ajax – Lille, 21.00 uur op ESPN: UEFA Europa League: Bayer 04 Leverkusen – BSC Young Boys, 21.00 uur op ESPN 2: UEFA Europa League: PSV – Olympiakos


Waar PSV vorige week als eerste in actie kwam, is dat deze week Ajax. In de Amsterdam ArenA moet de selectie van Erik ten Hag de 1-2 voorsprong verdedigen die in Lille werd verdient. Ajax speelde krachtig in Frankrijk, maar moet thuis de voorsprong niet uit handen geven. Bij winst, gelijkspel of 0-1 verlies is Ajax door naar de volgende ronde.



Voor PSV is het allemaal een moeilijkere opgave. Het team van Roger Schmidt moet met minimaal 2-0 winnen in eigen huis om door te bekeren. Uit in Griekenland werd met 4-2 van Olympiakos verloren, dus wordt dat nog een lastige opgave.


Vrijdag 26 februari 



De week sluiten we op gepaste wijze af met de Keuken Kampioen Divisie. Daar breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Natuurlijk blijft het daar niet bij. Verder trapt de Eredivisie ook weer een nieuwe speelronde af.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 26 februari hieronder:


18.35 uur op ESPN 3: FC Dordrecht – NAC Breda, 18.45 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.00 uur op ESPN 2: Willem II – FC Utrecht

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • Lazio – Bayern München
  • Atletico Madrid – Chelsea
  • Borussia Mönchengladbach – Manchester City
  • Atalanta – Real Madrid
  • Ajax – Lille
  • PSV – Olympiakos
25+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
5+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
5+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
45+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
39+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
89+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
181+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
594+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
226+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
46+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
83+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
110+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
199+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
199+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
131+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
211+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
231+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
437+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
25+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
23+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
202+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie