Geen winnaar in noordelijke derby met twee gezichten

Geen van beide ploegen mag zich de komende tijd de koning van het noorden noemen, want sc Heerenveen en FC Groningen speelden vanmiddag in het Abe Lenstra Stadion, in een tamelijk zwakke wedstrijd, met 1-1 gelijk.

De eerste helft was Heerenveen de dominante partij. Groningen slaagde er wel redelijk in om de rivalen uit Friesland te ontregelen, maar meer dan dat zat er voor de mannen van Danny Buijs lang niet in. Het was dan ook de thuisploeg die op slag van rust de score opende; Siem de Jong was het eindstation van een knappe aanval via onder meer spits Henk Veerman: 1-0.

Maar na de theepauze kwam Groningen heel anders voor de dag. De beloning bleef echter lang uit; tot acht minuten voor tijd, want toen sloeg middenvelder Tomas Suslov toe door vanaf randje zestien erg fraai binnen te pegelen in de verre hoek. Doelman Erwin Mulder kon het speeltuig enkel licht toucheren, dat bleek niet afdoende om zijn netje schoon te houden.

En met één punt schieten beiden niet al te veel op. Groningen blijft tamelijk eenzaam op een eilandje, op de zesde plek staan. Heerenveen blijft op positie nummer tien haken.

Scoreverloop: 1-0 (43′) Siem de Jong, 1-1 (82′) Tomas Suslov

Welke ploeg verdiende de zege vandaag meer?