De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: derby’s in Londen én Milaan!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: derby’s in Londen én Milaan!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 20 februari



Wat een week hebben we weer achter de rug. Krakers in de Champions League volgden elkaar in rap tempo op, terwijl het ook feest was in de Europa League. In het weekend wordt het tempo er niet minder op. In Engeland barst de strijd namelijk enorm los, al zijn er in de Eredivisie ook balletjes die zullen rollen. 



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 20 februari hieronder:


18.45 uur op ESPN: FC Emmen – PEC Zwolle, 20.00 uur op ESPN 2: VVV-Venlo – AZ, 21.00 uur op ESPN: Fortuna Sittard – ADO Den Haag


Het begint allemaal in de avond. In tegenstelling tot vorige week trappen we deze week wel op een normale zaterdagavondtijd af. Dat wil zeggen dat FC Emmen in eigen huis aantreedt om kwart voor zeven tegen PEC Zwolle. Na een klein uurtje in de spelersbus is PEC aangekomen op De Oude Meerdijk om drie punten binnen te halen tegen de thuisploeg die nog geen enkele keer heeft gewonnen. Komt daar eindelijk verandering in?



Later op de avond is het ook VVV-Venlo dat in actie komt in eigen huis. AZ is de tegenstander. AZ zou doorgaans een simpele winning binnen moeten slepen al is het met VVV altijd oppassen geblazen. Topscorer Giakoumakis kan namelijk altijd voor gevaar zorgen. Later op de avond is het Fortuna Sittard dat de speeldag afsluit tegen ADO Den Haag.


Een greep uit de leukste uitzendingen in het buitenlands voetbal van 20 februari hieronder:


14.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Lazio Roma – Sampdoria, 18.15 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Everton, 20.35 uur op Ziggo Sport: Real Valladolid – Real Madrid


Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdag voor grote krakers aanschuiven. Het is namelijk tijd voor de derby uit Liverpool. Everton neemt het op tegen Jürgen Klopps Liverpool. Gelukkig hoeft de club niet al te ver af te reizen gezien beide clubs in Liverpool gevestigd zijn.



Het is echter niet de enige spannende wedstrijd binnen de Europese top, want ook Real Madrid komt in actie. De Madrilenen spelen uit bij Real Valladolid, waar gewoon gewonnen moet worden. Ook zou Lazio punten moeten pakken tegen Sampdoria in de Serie A, al helemaal in eigen huis. Toch doet ook de nummer tien van de Serie A goede zaken de laatste weken, dus kan het alle kanten opgaan.


Zondag 21 februari



In de Eredivisie staan voor de zondag weer een aantal mooie affiches op de planning. Met vijf wedstrijden in het vizier staat de televisie de hele middag aan op ESPN. Vanaf kwart over twaalf tot laat in de avond; de TV kan niet uit als je van de Eredivisie houdt! 



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 21 februari hieronder:


12.15 uur op ESPN: FC Twente – Feyenoord, 14.30 uur op ESPN: RKC Waalwijk – Heracles Almelo, 14.30 uur op ESPN 2: sc Heerenveen – FC Groningen, 16.45 uur op ESPN: PSV – Vitesse, 20.00 uur op ESPN: Ajax – Sparta Rotterdam


We trappen af in Enschede om kwart over twaalf. Daar gaan FC Twente en Feyenoord de strijd met elkaar aan. Met 41 punten loopt het team van Dick Advocaat wat punten achter op de top vier van de ranglijst, al is er ook wel een wedstrijd minder gespeeld door de Rotterdammers. Toch is de pijnlijke nederlaag tegen Heerenveen eerder deze week in de KNVB-beker genoeg reden om alles op alles te zetten op deze prachtige zondagmiddag.

Die middag wordt overigens vervolgd met twee toffe wedstrijden. RKC Waalwijk ontvangt Heracles in de strijd voor het rechterrijtje, maar de echte spanning is in het noorden te vinden. De Derby van het Noorden staat namelijk op de planning: sc Heerenveen tegen FC Groningen.

Later op de middag is het tijd voor de altijd spannende kraker tussen PSV en Vitesse. Dit keer is het strijdtoneel het Philips Stadion. De thuisploeg van Roger Schmidt zal wel degelijk revanche willen. Niet alleen voor de verloren Europa League-wedstrijd, maar ook omdat de vorige onderlinge strijd met een nederlaag werd afgesloten.



De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Ajax en Sparta Rotterdam. Amsterdam tegen Rotterdam in de Arena, maar dan niet tegen Feyenoord. Ajax kroop in de Europa League door het oog van de naald en miste ook nog eens drie vaste waarden. Twee daarvan zijn er nu wel bij, terwijl de club afstervend op de 35e landstitel. 

Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 21 februari hieronder:


12.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: West Ham United – Tottenham Hotspur, 14.30 uur op Ziggo Sport: AC Milan – Internazionale, 17.05 uur op Ziggo Sport: Arsenal – Manchester City, 17.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Atalanta – Napoli


Wie niet voor de prachtige middag op eigen bodem kiest, heeft natuurlijk ook nog buitenlands voetbal om van te genieten. Deze week zijn de matches niet mis, te beginnen met West Ham United dat in eigen huis Tottenham Hotspur ontvangt. Terwijl de thuisploeg heerlijk speelt en meespeelt voor de Champions League-tickets is het nog maar de vraag of Tottenham zich terug weet te knokken naar de top vijf.



In Italië staat ook een heerlijke kraker op de planning. De Milanese derby wordt namelijk gespeeld. Het San Siro stadion dient als strijdtoneel voor deze altijd spannende pot en dat zal om half drie op Ziggo Sport niet anders zijn. Direct daarna volgt weer een kraker in de Premier League; dit keer Arsenal tegen Manchester City.

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • Liverpool – Everton
  • FC Twente – Feyenoord
  • SC Heerenveen – FC Groningen
  • PSV – Vitesse
  • West Ham United – Tottenham Hotspur
  • AC Milan – Internazionale
  • Arsenal – Manchester City
  • Atalanta – Napoli
23+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:00
0+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
17+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
27+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
52+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
64+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
3+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
81+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
410+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
501+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
25+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
73+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
22+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1116+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
420+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
49+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1701+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
84+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
209+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
88+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
1430+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie