Cambuur niet langs Jong Ajax, NAC maakt geen fout

SC Cambuur heeft vrijdag twee punten gemorst in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij angstgegner Jong Ajax bleef de formatie uit Leeuwarden steken op een 1-1 gelijkspel.

Cambuur had het niet makkelijk op De Toekomst. Dom balverlies aan de zijlijn van de bezoekers leidde een levensgevaarlijke situatie in. Doelman Sonny Stevens wist Naci Ünüvar in eerste instantie nog van scoren af te houden, maar de bal viel vervolgens opnieuw voor zijn voeten en ditmaal maakte het Ajax-talent ‘m wel: 1-0.

Jong Ajax kreeg de kans om er zelfs 2-0 van te maken, maar ook Cambuur knokte zich beter in de wedstrijd. Een fraai schot van Robert Mühren betekende na rust ook de verdiende gelijkmaker. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie slaagde er daarna niet meer in om tot winst te komen en ontsnapte in extremis zelfs aan de 2-1 van Lassina Traoré.

NAC ontsnapt in Dordrecht

Ook NAC Breda heeft in de jacht op een Eredivisie-ticket goede zaken gedaan. FC Dordrecht wist een dubbelslag van Kaj de Rooij nog weg te poetsen dankzij Dehninio Muringen en Nikolas Agrafiotis, maar in de 79ste minuut viel de 2-3 alsnog via Lewis Fiorini. NAC boekt daarmee de vierde opeenvolgende zege.