Memphis belangrijk voor Lyon, Weghorst klopt Vlap

Memphis Depay heeft vrijdagavond een hoofdrol opgeëist in het competitieduel tussen Stade Brest en Olympique Lyon. De aanvaller noteerde een doelpunt en een assist in de met 2-3 gewonnen confrontatie.

Lyon werkte een uitstekende eerste helft af. Binnen tien minuten zorgde Lucas Paqueta voor de openingstreffer, waar Houssem Aouar na een half uurtje spelen op aangeven van Memphis de score verdubbelde. Op slag van rust zorgde de Oranje-international vanaf elf meter zelfs voor de 0-3.

Lyon vergat in de tweede helft meer afstand te nemen van Brest. Via Brendan Chardonnet en Irvin Cardona bleef er zelfs maar een summiere marge over, maar Memphis en consorten trokken de voorsprong over de streep. Lyon komt daarmee met Lille OSC aan kop, met één punt voorsprong op Paris Saint-Germain.

Bundesliga: Weghorst verslaat Vlap

Arminia Bielefeld stuntte maandag bijna door te winnen bij Bayern München (3-3), maar vrijdagavond had de ploeg van Michel Vlap geen kans. VfL Wolfsburg won dankzij Renato Steffen en Maximilian Arnold met 0-3. Wout Weghorst tekende bij het derde doelpunt voor een assist.