FC Utrecht veegt de vloer aan met Willem II

Zeljko Petrovic won zijn debuutwedstrijd als hoofdtrainer van Willem II nog van FC Emmen, maar verder reikt het schokeffect niet. Na Feyenoord bleek vrijdagavond ook FC Utrecht met afgetekende cijfers te sterk: 0-6.

FC Utrecht heeft dit seizoen veel moeite met scoren, maar in Tilburg was het in de eerste twintig minuten meteen drie keer prijs. Hidde ter Avest had maar drie minuten nodig om een vlotte aanval af te ronden. Sander van de Streek zorgde vervolgens voor de tweede en de derde treffer. Eerst tikte hij van dichtbij raak na een afgemeten voorzet en even later schoot hij de bal bekeken in de hoek naast doelman Arijnet ‘Aro’ Muric.

Tussendoor had Gyrano Kerk ook al voor de 0-3 kunnen zorgen, ware het niet dat de paal persoonlijke glorie in de weg stond voor de vleugelaanvaller. Voor Petrovic was de roemloze eerste helft aanleiding om spits Kwasi Wriedt halverwege in te brengen, maar Willem II kwam ook na rust niet in de wedstrijd. Sterker nog: Bart Ramselaar zorgde vrijwel meteen voor de 0-4.

In de 69ste minuut pikte Kerk alsnog zijn doelpuntje mee namens de Domstedelingen. Het had nóg mooier kunnen worden voor FC Utrecht, ware het niet dat de paal ditmaal Ramselaar hinderde. Het elftal van René Hake liet Willem II dus zelfs nog ontsnappen, maar in de slotfase werd de zesde treffer alsnog een feit. Mark van der Maarel werd in de diepte gestuurd en maakte het koeltjes af.

Scoreverloop: 0-1 (3′) Hidde ter Avest, 0-2 (11′) Sander van de Streek, 0-3 (19′) Sander van de Streek, 0-4 (47′) Bart Ramselaar, 0-5 (69′) Gyrano Kerk, 0-6 (86′) Mark van der Maarel