‘Europa League belangrijker dan Ajax wil toegeven’

Foto: ‘Europa League belangrijker dan Ajax wil toegeven’

De prioriteit van dit seizoen lag voor Ajax bij het landskampioenschap, maar de club kan ook nog in Europa succes boeken. De Europa League is dan financieel minder interessant voor de Amsterdammers, volgens het Algemeen Dagblad is het Europa League-toernooi belangrijker dan de Amsterdammers willen toegeven. 

Edwin van der Sar sprak de veelzeggende woorden dat het landskampioenschap het belangrijkste was, toen hij tijdens de kerst gevraagd werd wat de doelstelling in Europa was. Marc Overmars sprak over een “tussenjaar” omdat de corona-pandemie ervoor zorgt dat Ajax tientallen miljoenen euro’s minder omzet draait dit jaar. Desalniettemin zal het tweeluik tegen Lille in de Europa League voor de Amsterdammers nuttige wedstrijden worden, zo schrijft het Algemeen Dagblad

Allereest omdat het spelers de kans geeft om ervaring op te doen. Die ervaring levert aan het einde van de rit weer een hogere transfersom op, weet het dagblad. Het AD schrijft: “Bij Ajax kunnen ze weten wat dat oplevert. Spelers als Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en David Neres hadden tijdens de prachtserie van 2019 in de Champions League al de ervaring van het spelen van een Europa League-finale, twee jaar eerder onder Peter Bosz. Door meerdere rondes te overleven, kan Ajax de routine en daarmee ook de kwaliteit en het prijskaartje van spelers als Jurriën Timber, Ryan Gravenberch, Devyne Rensch, Mohammed Kudus en Antony opkrikken. De Europa League is het toernooi waarin Ajax flink kan zaaien, om bijvoorbeeld komend seizoen weer in het miljardenbal van de Champions League te oogsten.”

Verder is er ook nog het financiële aspect, weet de krant: “De centen die de komende maanden te verdienen vallen, vormen niet echt een drijfveer. Ter vergelijking: overwinteren in de Europa League levert 5 ton op, waar Ajax in de achtste finales van de Champions League nog eens 9,5 miljoen had kunnen toucheren.

Toch speelt op de achtergrond iets anders mee. Als in 2024 de Europese toernooien opnieuw worden ingericht en Champions League-deelnemers ongeveer het dubbele aan startgelden en premies kunnen verwachten, kan Ajax niet langer teren op de coëfficiënten die de club in 2017 en 2019 binnenhengelde.”

Wat is de belangrijkste competitie voor Ajax?

  • Eredivisie
  • Europa League
  • KNVB Beker
  • Allemaal even belangrijk
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:36
17+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
10+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
131+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
180+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
69+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
56+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
51+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
207+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
136+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
140+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
192+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
249+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
126+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
98+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
84+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
180+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
32+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
523+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
50+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie