Heroïsche bekerzege Heerenveen na comeback tegen Feyenoord

Foto: Heroïsche bekerzege Heerenveen na comeback tegen Feyenoord

Sc Heerenveen heeft op een bizarre manier de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. In de kwartfinale leek Feyenoord op weg naar de winst, maar in draaide de ploeg van Johnny Jansen het duel in de slotfase helemaal om. Hierdoor komen de Friezen bij de laatste vier club en komt het niet tot een bekerklassieker.

Vorige week werd het bekerduel nog afgelast vanwege de winterse omstandigheden. Ondanks het slechte veld kon er woensdagavond wel gewoon gevoetbald worden. Voor Feyenoord stond de wedstrijd voor een groot deel in het teken van revanche, met de recente 3-0-nederlaag in het Abe Lenstra Stadion vers in het geheugen. De thuisploeg had smaakmaker Joey Veerman weer terug, die tegen AZ nog voor het eerste fluitsignaal uitviell. De start was ook dit keer voor de Friezen. De linkervleugelverdediger Rami Kaib kwam na een kwartier gevaarlijk door in het vijandelijk strafschopgebied en tekende voor de openingstreffer.

Feyenoord drong de tegenstander vervolgens ver terug en pakte het initiatief. Op een paar mogelijkheden na, werd de stadionclub niet echt gevaarlijk. Tegen de verhouding in leek Heerenveen op slag van rust de marge te verdubbelen. Doelpuntenmaker Henk Veerman stond echter buitenspel en dus weer de treffer geannuleerd. Terwijl de eerste helft zeker niet saai was, brak een absoluut chaotisch tweede bedrijf aan. Feyenoord kwam goed uit de kleedkamer. Jens Toornstra schoot gevaarlijk richting doel, waarna Bryan Linssen het laatste zetje gaf. Niet veel later actie aan de andere kant: na een onnodig wilde charge van Nick Marsman ging de bal op de stip. De doelman stopte vervolgens de penalty van Joey Veerman, waarna Eric Botteghin de rebound van Henk Veerman van de lijn haalde. Het spel werd stilgelegd en de strafschop leek over genomen te moeten worden, maar de VAR beslist toch dat Marsman op zijn lijn blijft en de Feyenoord-verdediger niet te vroeg kwam inlopen.

Een paar minuten later draaien de Rotterdammers de rollen definitief om door een treffer van Steven Berghuis. Na een fraaie één-twee met Linssen, maakte de captain af in de verre hoek. Feyenoord denderde er vervolgens overheen: Lutsharel Geertruida maakt er even later zelfs 1-3, door raak te koppen. Feyenoord op rozen, al kwam er snel zand in de machine. Berghuis kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart. Heerenveen wilde het vervolgens weer spannend maken en slaagde daarin via Benjamin Nygren, die van dichtbij kon scoren. Niet veel later was de comeback compleet. Marsman dook onder de ingezette bal van Siem de Jong dook, waarbij Henk Veerman geen overtreding maakte.

Nu ging de thuisploeg erop en erover. Weer een hachelijke situatie voor de Feyenoord-goal, waar opnieuw De Jong van profiteert. Zo geven de Rotterdamse en zeker lijkende beker overwinning nog weg in de slotfase. Heerenveen neemt het bij de laatste vier op tegen Ajax, opnieuw in eigen huis.

Scoreverloop: (15′) Kaib 1-0 (47′) Linssen 1-1 (57′) Berghuis 1-2 (61′) Geertruida 1-3 (81′) Nygren 2-3 (86′) De Jong 3-3 (88′) De Jong 4-3

Kan Feyenoord dit volledig aan zichzelf wijten?

  • Ja, natuurlijk
  • Nee, ook veel pech
569+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:24
4+
Ten Hag pleit voor nieuwe spits: ‘Het zou ons enorm helpen’
09:06
39+
‘Remko Pasveer rijp voor pensioen na einde contract’
08:48
16+
Inter-spelers dollen op Instagram-live: ‘Koffie is duurder dan wij’
08:17
29+
‘Lamine Yamal op de radar van PSG’
08:00
17+
Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale
07:47
30+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
9+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
51+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
80+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
20+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
149+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
99+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
228+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
360+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
1086+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
341+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
68+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
119+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
127+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
450+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie