FC Utrecht doet ‘coronaoproep’ aan KNVB

Foto: FC Utrecht doet ‘coronaoproep’ aan KNVB

Door de coronapandemie mogen er op dit moment geen supporters aanwezig zijn bij de diverse Eredivisie-wedstrijden en dat betekent natuurlijk een enorme derving aan inkomsten voor de clubs. Bij FC Utrecht maakt men zich al zorgen over het nieuwe seizoen.

De Domstedelingen hebben de nodige seizoenkaarten verkocht, maar de fans krijgen geen compensatie voor de gemiste wedstrijden. En dat kan de subtopper natuurlijk niet nóg een keer maken. Algemeen directeur Thijs van Es van Utrecht stelt daarom in Voetbal International voor: “Een mogelijkheid wellicht is om de competitie komend seizoen weer iets later te beginnen. De aanname is nog steeds dat we in de herfst allemaal gevaccineerd zijn. Later starten is mogelijk een goede manier om de grootste schade te beperken.”

De start van de competitie staat nu gepland voor het weekend van 14 en 15 augustus, maar omdat het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar pas in november en december wordt gespeeld, is er geen noodzaak om vroeg klaar te zijn.

Utrecht blijft overigens onverminderd ambitieus, de club wil blijven groeien… óndanks Covid-19: “Onze groeistrategie staat nog altijd overeind. We denken ook dit jaar binnen onze begroting te kunnen blijven. Dat komt door onze trouwe supporters, loyale businessclubleden, regelingen vanuit de overheid en onze aandeelhouders. Met andere woorden: we hoeven de broekriem niet extra aan te trekken. We gaan door op de ingeslagen weg.”

Goed plan?

  • Ja
  • Nee
86+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie