De Vrij maakt zich op voor toptransfer

Foto: De Vrij maakt zich op voor toptransfer

Real Madrid is sinds het vertrek van Christiano Ronaldo nog niet in staat om stabiliteit in het elftal te creëren. Ook dit seizoen verspeelt de ploeg van Zinedine Zidane onnodig punten tegen onder meer Elche en Osasuna. Het gevolg is dat Atlético Madrid virtueel meer dan tien punten voorstaat en waarschijnlijk het Spaanse kampioenschap naar zich gaat toetrekken. De Fransman zoekt deze zomer dan ook naar versterkingen, waaruit mogelijk een Nederlandse toptransfer gaat ontstaan. 

Stefan de Vrij staat volgens het Spaanse Sport nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid. De Spaanse grootmacht ziet in de Nederlander een vervanger van Sergio Ramos, die met zijn 34-jarige leeftijd bezig is aan zijn laatste seizoenen aan de top. Ramos kwam in 2005 over van Sevilla en is sindsdien een zeer succesvolle speler bij de club. Met Real Madrid won hij vijfmaal het Spaanse kampioenschap, viermaal de Champions League, tweemaal de Spaanse beker, viermaal de Super Cup, driemaal de UEFA Supercup en viermaal de Wereldbeker voor clubteams.


Het zijn waanzinnig grote schoenen waarin De Vrij mogelijk mag stappen. De voormalig Feyenoorder maakt al jaren een uitstekende indruk in Italië. In 2014 verdiende hij na een ijzersterk Europees Kampioenschap in Brazilië een transfer naar Lazio, waar hij binnen een korte periode uitgroeide tot een leider in de defensie. De vereniging wilde hem daarom graag langer aan de club verbinden, maar De Vrij zag mogelijkheden om een stap voorwaarts te maken. Toen hij in 2018 een transfervrije status had, koos hij ervoor om Internazionale te versterken.

Leiderschap

Bij Internazionale kwam De Vrij in een ploeg terecht die in opbouw was. De club was al jaren een kerkhof voor trainers. Sinds het vertrek van de succesvolle José Mourinho in 2010, die de overstap maakte naar Real Madrid, stonden alweer elf trainers aan het roer van het eerste elftal. Van stabiliteit was daarom weinig te merken. Luciano Spalletti, die op moment van De Vrij zijn transfer de eindverantwoordelijke was van Internazionale, kwam in het seizoen 2018/2019 niet verder dan een vierde plaats in de competitie. De club stond 21 punten achter op Juventus, dat na 38 wedstrijden de landstitel veroverde.

Het clubbestuur vond dat er iets moest gebeuren en besloot afscheid te nemen van Spalletti en Antonio Conte voor de groep te zetten. De oefenmeester liet in het verleden zien weinig met mooi, aanvallend voetbal te hebben, maar vooral bezig te zijn met de prestaties van zijn team. Met zijn verdedigende 3-5-2 systeem, waarmee hij bekend staat in Italië, veroverde hij twee jaar daarvoor nog het Engelse kampioenschap met Chelsea. Het leverde hem bakkenvol kritiek op, maar onder aan de streep veroverde hij wél een prijs met zijn team.


De komst van Conte betekende een volledig andere rol voor De Vrij. De Oranje-international was ook in Italië gewend om van zijn opbouwende kwaliteiten gebruik te maken en met Internazionale aanvallend te spelen. In het elftal van Conte was hij plotseling de centrale man tussen Diego Godín en Milan Škriniar in de driemans achterhoede. De trainer verwachtte van hem leiderschap door zijn teamgenoten goed neer te zetten en zo te voorkomen dat de club veel tegendoelpunten zou moeten incasseren. Die rol was De Vrij op zijn lijf geschreven.

Kampioenschap

Direct in het eerste seizoen onder Conte presteerde Internazionale uitstekend. De club ging een lange periode de strijd aan met Juventus, maar bleek vlak voor de maandenlange coronastop niet in staat om het vol te houden. Tegen zowel Lazio als Juventus moest Internazionale zijn meerdere erkennen, wat de club niet meer wist om te draaien. Ook in de beker ging het mis: de halve finale tegen Napoli ging na verlenging met 2-1 verloren. Onder aan de streep was het geen succesvol seizoen, maar het was wél een opbouw naar iets groters.

Dit seizoen zijn de Milanezen constanter dan in het verleden. Christian Eriksen, Lautaro Martínez en Romelu Lukaku vormen intussen een ijzersterke voorhoede, die menig tegenstander laat bibberen in de catacombe. Het drietal liet zijn kwaliteiten afgelopen zondag zien, toen de club nummer zeven Lazio ontving. De bezoekers hadden nauwelijks wat in te brengen en moesten vooral achter de drie sterspelers aanlopen. De thuisploeg won daardoor eenvoudig met 3-1 en veroverde zo de koppositie.

De rol van De Vrij was wederom van onschatbare waarde. Hij zorgde tijdens aanvallen van de opponent voortdurend ervoor dat de linies dicht genoeg op elkaar zaten, zodat de tegenstander nauwelijks ruimte had om te voetballen. Bovendien was hij op voetballend gebied belangrijk voor zijn ploeg. Dat bleek wel vroeg in de eerste helft, toen de centrale verdediger Ivan Perisic met een splijtende pass wegstuurde. De Kroaat creëerde via Martínez direct een kans, maar de Argentijn mikte de bal naast het doel van Lazio. Ook later in de wedstrijd zorgde De Vrij voor veel zogenoemde verticale passes.

Real Madrid

Mocht Internazionale de vermoedelijke strijd met AC Milan winnen en voor het eerst sinds het seizoen 2009/2010 kampioen van Italië worden, dan is dat voor De Vrij ogenschijnlijk een prachtig moment om de club te verlaten. De Vrij behoort tot een van de architecten van het elftal van Conte, die verdedigen tot kunst heeft verheven, en kan bij Internazionale bijna geen hogere prijs winnen dan de Italiaanse landstitel. Met zijn 29-jarige leeftijd heeft hij bovendien nog één kans om een droomtransfer naar een grote club te maken. Real Madrid past uitstekend in dat rijtje.


De Vrij leerde in Italië, evenals Matthijs de Ligt momenteel doet, wat het inhoudt om een sterke verdediger te zijn. Het Spaanse voetbal past Nederlanders doorgaans echter beter. Niet alleen kan hij bij Real Madrid voor meer vastigheid in de verdedigende organisatie van Zidane zorgen, ook kan hij meer voetbalkwaliteiten in het team brengen. Zo is hij in staat om het speltempo van de Spaanse topclub verder te verhogen en ervoor te zorgen dat de bal tijdens de opbouw sneller bij de kwalitatief sterke middenvelders terechtkomt.  

Sport liet afgelopen week weten dat het prijskaartje van De Vrij ligt op ongeveer 55 miljoen euro, maar dat de Italiaanse koploper ook genoegen zou nemen met 45 miljoen euro en wat bonussen. Dat bedrag is niet veel voor een centrale verdediger die in een topcompetitie een van de leiders binnen zijn team is. Inmiddels zou Internazionale zelfs al contact hebben opgenomen met Mino Raiola, zijn zaakwaarnemer. De geruchten rondom de transfer van De Vrij, die nog een contract heeft tot medio 2023, lijken dan ook niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Real Madrid wacht deze zomer ongetwijfeld hoe hij het op het Europees Kampioenschap doet. Het geluk voor De Vrij is dat Virgil van Dijk, die eind vorig kalenderjaar zwaar geblesseerd raakte, het eindtoernooi niet lijkt te halen. De Vrij is een logische vervanger om de positie naast De Ligt in te nemen. Wanneer het De Vrij lukt om met het Nederlands elftal ver te komen en daarin een glansrijke rol te pakken, dan zullen de Europese topclubs in de rij staan om hem te contracteren. Onder hen Real Madrid, dat een goede kans maakt.

Wat moet De Vrij doen?

  • Bij Internazionale blijven
  • Naar Real Madrid gaan
  • Naar een andere club gaan
584+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
57+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
57+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
572+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
331+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
364+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
355+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
430+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
649+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
270+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
407+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1521+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie