‘Teloorgang Liverpool begon met blessure Van Dijk’

Foto: ‘Teloorgang Liverpool begon met blessure Van Dijk’

Liverpool won vorig seizoen nog de Premier League, maar in het hier en nu is het kommer en kwel bij de Reds. Ruud Gullit stelt vandaag in De Telegraaf dat hij had verwacht dat het verval nog veel sneller in zou treden bij de grootmacht.

Hij redeneert namelijk in zijn column: “Ik dacht dat dit proces vorig seizoen al aan de oppervlakte zou komen. In Europees verband gebeurde dat al, maar de ploeg won na de coronastop wel de Premier League voor het eerst in dertig jaar. Voor de terugval wordt gewezen naar blessures, het niveauverschil tussen de basisspelers en noodgedwongen vervangers en het ontbreken van geluk.”

De oud-international van het Nederlands elftal vervolgt zijn verhaal: “Daar zit iets in, maar eigenlijk hebben al die zaken te maken met het hoge niveau en de manier waarop spelers uitgeknepen worden, of uitgeknepen moeten worden om iedere vier dagen dat niveau aan te tikken. Je kan geen gas terugnemen zonder dat dit ten koste gaat van het spelniveau.”

“Bij Liverpool begon het in feite met het wegvallen voor langere tijd van Virgil van Dijk”, concludeert Gullit. “Dan krijg je andere spelers of spelers die op andere posities moeten spelen en dan ontstaat er een negatieve dynamiek waarin steeds meer blessures voorkomen. Dan wil Liverpool die vicieuze cirkel doorbreken met aankopen. Alleen zijn die van minder niveau of hebben ze tijd nodig om zich dat moeilijke spel eigen te maken.”

Begon het bij het wegvallen van Van Dijk?

  • Ja
  • Nee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie