Grote clubs kijken naar H’veen: “We zijn een trots volk”

Foto: Grote clubs kijken naar H’veen: “We zijn een trots volk”

Eredivisionist sc Heerenveen heeft de laatste jaren meerdere interessante huurdeals gesloten. Toch is de clubleiding niet van plan om een samenwerkingsverband aan te gaan met een Europese topclub.

In de podcast Radio Camataru legt technisch manager Gerry Hamstra uit: “Al een paar jaar zitten we bij de drie, vier jongste ploegen van Europa. Als je ook kijkt wat we de afgelopen jaren verkocht hebben aan spelers die zijn opgeleid of gescout, dat zien andere clubs ook. Je merkt dat je voor jonge spelers interessant in. Maar een jonge speler moet wel goed genoeg zijn om in de Eredivisie te spelen.”

Hamstra vervolgt: “Het hele landschap is veranderd met vijftien jaar geleden. Jonge talenten gaan niet rechtstreeks naar Heerenveen toe maar vaak naar een Liverpool, Real Madrid of Juventus om vanuit daar toch verhuurd te worden. Je merkt dat behoorlijk wat clubs ons in de gaten houden en het interessant vinden om spelers bij ons neer te zetten.”

Hamstra is echter geen fan. “We hebben een eigen club, we zijn een trots volk en de provincie Friesland is anders dan andere provincies. We moeten onze eigen gang gaan. Een samenwerking in de zin van met Sam Lammers, Sven Botman en Jan Paul van Hecke, natuurlijk, dat zijn jongens die je niet meer zelf kunt kopen en daar heb je dan een goede speler aan. Dat is een win-winsituatie maar dan heb je zelf de regie in handen over het eigen elftal.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie