De beste voetbaluitzendingen van deze week: CL- én EL-krakers!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: CL- én EL-krakers!

Na een bijzonder matig voetbalweekend dat door een sneeuwstorm redelijk verpest werd, hopen we dat deze week een nieuwe kans op spektakel geeft. Er is in ieder geval om naar uit te kijken. Het is namelijk tijd voor een week vol bekervoetbal, zowel in het binnen- als buitenland!



Maandag 15 februari 



Na een Eredivisie-loze zondag is het deze maandag tijd om weer rustig op te starten. Dat doen we dan ook met een rustig programma, want er staat naast een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie nog wat vermaak uit Engeland en Spanje op de planning. Toch zijn het zeker niet de grootste wedstrijden van de week.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 15 februari hieronder:


18.35 uur op ESPN: Jong Ajax – FC Dordrecht, 18.50 uur op Ziggo Sport: West Ham United – Sheffield United, 20.55 uur op Ziggo Sport: Chelsea – Newcastle United




Dinsdag 16 februari



Na een rustige maandag trekt de dinsdag het niveau lekker omhoog. Dan keren we na een lange pauze eindelijk weer terug naar de Champions League. Het miljardenbal wordt vervolgd met fenomenale wedstrijden die we niet willen missen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 16 februari hieronder:


18.35 uur op ESPN: SC Cambuur – TOP Oss, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: RB Leipzig – Liverpool, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: FC Barcelona – Paris Saint-Germain


Met twee wedstrijden op de planning belooft er genoeg kwaliteit op het veld rond te lopen. Zo neemt Liverpool het uit op tegen RB Leipzig. Doorgaans zou je verwachten dat Liverpool daar wel raad mee weet, maar wij betwijfelen of de winst gepakt kan worden door de Engelse ploeg. Leipzig doet het immers erg goed in Europa en mag dan ook niet onderschat worden.



Toch is het mooiste affiche de andere wedstrijd in de Champions League. FC Barcelona neemt het in Camp Nou op tegen Paris Saint-Germain. Het is de klapper van de dag en veel vuurwerk wordt dan ook zeker verwacht. Deze bijzondere ontmoeting gaat aan de neus van Neymar voorbij. De Braziliaan speelde een paar jaar voor de Catalanen, maar moet de ontmoeting met zijn oude werkgever missen wegens een blessure.







Woensdag 17 februari 



Ook de woensdagavond staat in het teken van de Champions League. Hoewel er geen kraker is zo groot als PSG en Barcelona die tegen elkaar knokken, kunnen we zeker niet klagen van het voetbal dat ons wel te wachten staat. Naast de Champions League staan er namelijk nog wel een ander type kraker op de planning.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 17 februari hieronder:


18.45 uur op ESPN: TOTO KNVB Beker: sc Heerenveen – Feyenoord, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Sevilla – Borussia Dortmund, 20.30 uur op SBS6: UEFA Champions League: FC Porto – Juventus, 21.05 uur op Ziggo Sport Voetbal: Everton – Manchester City


De Champions League is uiteindelijk niet waar de avond mee afgetrapt wordt. Die eer gaat namelijk naar de TOTO KNVB Beker. Daar staan sc Heerenveen en Feyenoord tegenover elkaar. De winnaar van de wedstrijd neemt het in de volgende ronde op tegen Ajax om te zien wie naar de finale door mag bekeren.



Vervolgens maken we ons wel op voor de Champions League en wel met twee toffe wedstrijden. Borussia Dortmund neemt als eerst een bezoekje in Spanje bij Sevilla, terwijl FC Porto in eigen huis Juventus ontvangt. De twee krakers hebben duidelijke favorieten, maar in het miljoenenbal kan het altijd gek lopen natuurlijk. 



De avond wordt afgesloten met een wedstrijdje in de Premier League. Daar hebben Everton en Manchester City nog een rekening te vereffenen en dus wordt er aangetreden voor een bikkelharde strijd. Wie de winnaar gaat worden, is nog de vraag. 




Donderdag 18 februari



Ook de donderdagavond is spannend. Dit keer niet wegens de Champions League of TOTO KNVB Beker, maar omdat de Europa League weer van start gaat. Dat betekent nieuwe wedstrijden voor Ajax en PSV. Beide clubs komen in actie op deze avond.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 18 februari hieronder:


18.55 uur op ESPN: UEFA Europa League: Real Sociedad – Manchester United, 18.55 uur op ESPN 2: UEFA Europa League: Olympiakos – PSV, 21.00 uur op ESPN: UEFA Europa League: Benfica – Arsenal, 21.00 uur op ESPN 2: UEFA Europa League: Lille – Ajax


Eerst is het PSV dat in actie komt. De club van Rogier Schmidt komt in Griekenland oog in oog met Olympiakos. Een uitwedstrijd direct winnen zou alvast een mooie stap zijn. Daarmee wordt direct de eerste horde gelopen en kan PSV zich voor een gemakkelijkere wedstrijd in eigen huis opmaken.



Ajax staat daarentegen voor een zwaardere klus. De Amsterdammers moeten het opnemen tegen het onverwachts goede Lille. De Franse club bekleedt netjes de top van de ranglijst in Frankrijk en Ajax zal dus ook een zware avond te wachten staan. Al helemaal omdat nieuwe rots in de branding, Sébastien Haller niet mee kan spelen door een domme fout en André Onana geschorst is voor afzienbare tijd.




Vrijdag 19 februari 



De week sluiten we op gepaste wijze af met de Keuken Kampioen Divisie. Daar breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Natuurlijk blijft het daar niet bij. Verder trapt de Eredivisie ook weer een nieuwe speelronde af.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 19 februari hieronder:


18.35 uur op ESPN 3: FC Dordrecht – NAC Breda, 18.45 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.00 uur op ESPN 2: Willem II – FC Utrecht

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • RB Leipzig – Liverpool
  • FC Barcelona – Paris Saint-Germain
  • Heerenveen – Feyenoord
  • Sevilla – Borussia Dortmund
  • FC Porto – Juventus
  • Everton – Manchester City
  • Olympiakos – PSV
  • Lille – Ajax
42+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
99+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
223+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
75+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
23+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
675+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
76+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
265+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
559+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
313+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
461+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
145+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
104+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
476+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
311+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
239+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
584+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
71+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
116+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie