‘Lachwekkende blunder Schmidt en PSV’

Foto: ‘Lachwekkende blunder Schmidt en PSV’

Het begint zo langzamerhand een heus mysterie te worden: waarom houdt Roger Schmidt bij PSV toch de hele tijd vast aan een opstelling met twee controleurs: Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré? Het tweetal faalt keer op keer…

Hugo Borst schrijft vandaag in het Algemeen Dagblad dat het op zijn lachspieren begint te werken: “Ik keek naar PSV, de nummer 2 van Nederland. Ja hoor, daar stonden ze weer, de Jansen & Janssen van PSV. In het echt heten deze tragikomische mannen Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré. Het zijn tegenhouders. Afpakkers mag je ook zeggen. Voetballiefhebbers met een academische opleiding noemen die twee het geweten van het elftal.”

De columnist gaat verder: “Een paar jaar geleden heeft iemand op De Herdgang verzonnen dat je niet kunt voetballen zonder een verdedigend blok op het middenveld. Het moeten er per se twee zijn, alsof het voetbal sinds het duo Van Bommel-Nigel de Jong stil heeft gestaan. Enfin, een tijdje waren dat Rosario en Hendrix. Tegenhouden dat ze deden, fantastisch. Afpakken, blokkeren, het is eenzijdig. Je mist iets. Op een dag kwam iemand erachter dat deze mannen niet konden voetballen. Voetballen is dus dat je een doelpunt probeert te maken. Dat kan door een bal naar voren te plaatsen of iemand te passeren. Hendrix werd afgeschreven. Die mocht niet meer meedoen.”

“Dan denk je: nu stoppen ze in Eindhoven met die ouderwetse onzin”, zo redeneert Borst. “Rosario houdt voortaan in zijn eentje tegen en je zet daar iemand naast die een doelpunt kan maken, of een pass kan geven waaruit gescoord wordt. Kochten ze dus Sangaré, een grotere, sterkere Hendrix. Hij kan ook niet voetballen. Dat je in grote wedstrijden, toppers, twee afpakkers opstelt, à la. Maar waarom zo’n blok tegen ADO Den Haag?”

Inderdaad lachwekkend?

  • Ja…
  • Nee
775+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie