Vrije val Vitesse duurt voort op slechte dag Tannane

Foto: Vrije val Vitesse duurt voort op slechte dag Tannane

Vitesse werd na een imposante seizoensopening door velen getipt als een outsider voor de titel, maar de laatste weken gooien de Arnhemmers het seizoen in recordtempo weg. Vandaag werd er nog maar weer eens verloren; met 0-1, van FC Twente.

De laatste zege van Vitesse in competitieverband dateert al weer van 9 januari. Afgelopen midweek werd Excelsior in de TOTO KNVB Beker nog wel verslagen (in blessuretijd), maar een passend vervolg kwam er niet. Daarvoor mocht het Oussama Tannane deels bedanken, want hij was 38 minuten lang bezig met overtredingen maken. Eén ervan had zelfs donkerrood moeten zijn, maar de dribbelkont ontsnapte daaraan. Even later moest Tannane alsnog het veld af; vanwege hamstringklachten.

Het stond toen al een tijdje 0-1, want Queensy Menig opende na een kwartier spelen de score voor Twente. Lang bleef dat ook de tussenstand, want onder meer Danilo Pereira, nu al negen duels op rij zonde doelpunt (!), had zijn vizier niet op scherp. In de blessuretijd gooide Twente definitief het duel op slot door een aanval via uitblinker Zerrouki, invaller Smal en uiteindelijk Thijs van Leeuwen (die Danilo verving en met zo ongeveer zijn eerste balcontact scoorde).

Door de zege klimt Twente naar de zevende plek op de ranglijst, Vitesse blijft onder AZ vierde staan. De mannen van Letsch staan op drie nederlagen en één remise in de laatste vier Eredivisiewedstrijden.

Scoreverloop: 0-1 (16′) Queensy Menig, 0-2 (93′) Thijs van Leeuwen

Welke ploeg gaat hoger eindigen dit seizoen?

  • Twente
  • Vitesse
257+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie