Milan verrassend onderuit, PSG profiteert van Lyon-misser

AC Milan wil dit seizoen eindelijk weer eens kampioen van Italië te worden. Door de povere resultaten van Juventus is dit seizoen misschien wel hét moment daarvoor, maar zaterdagavond ging het tegen Spezia fout: 2-0.

Zlatan Ibrahimovic kon verschillende records neerzetten, maar Spezia bleek geenszins van plan om mee te werken. Het was aan doelman Gianluigi Donnarumma te danken dat AC Milan niet al in de eerste helft tegen een achterstand aankeek. Maar na rust kon ook de sluitpost daar niets meer aan veranderen.

In de 56ste minuut zorgde Giulio Maggiore voor de 1-0 door een gekraakt schot alsnog binnen te duwen. AC Milan probeerde het nog wel, maar de ploeg van reservedoelman Jeroen Zoet maakte er zelfs nog 2-0 van via Simone Bastoni. Daardoor kan aartsvijand Internazionale Milan zondag van de koppositie afstoten.

Ligue 1: Lyon morst, PSG profiteert

Olympique Lyon verloor zaterdagavond verrassend van Montpellier. Memphis Depay stond op zijn 27ste verjaardag in de basis, maar kon een 1-2 nederlaag niet verhinderen. Teji Savanier en invaller Elye Wahi bezorgden de bezoekers een fraaie zege, waar Lucas Paqueta de gelijkmaker had geproduceerd.

Paris Saint-Germain won eerder op de avond met 2-1 van OGC Nice. De Parijzenaren en Lille OSC hebben nu elk twee punten voorsprong op Lyon, waar de Europese opponent van Ajax zondag nog in actie komt.