Ajax wint traditioneel lastige uitwedstrijd bij Heracles

Foto: Ajax wint traditioneel lastige uitwedstrijd bij Heracles

Het bezoek aan Heracles Almelo verliep de laatste jaren dramatisch voor Ajax, maar zaterdagavond profiteerden de Amsterdammers dankbaar van het puntenverlies van achtervolger PSV. In het Erve Asito werd een 0-2 zege behaald.

Heracles en Ajax zouden eigenlijk om 21:00 uur aftrappen in Almelo, ware het niet dat de wedstrijd eerder werd afgetrapt als gevolg van de winterse omstandigheden. Zodoende kwam de bal om 18:45 uur al in beweging en Ajax begon duidelijk niet scherp. Teun Bijleveld had al vroeg voor de 1-0 kunnen zorgen na goed voorbereidend werk van Delano Burgzorg, maar hij faalde voor een vrijwel leeg doel.

Ajax speelde niet goed in de eerste helft, al kwam het wel op voorsprong in Almelo. Na goed voorbereidend werk van Dusan Tadic kreeg Davy Klaassen de kans om vrij op te duiken voor het Heracles-doel en de middenvelder maakte het koeltjes af: 0-1. De VAR keek nog wel minutenlang naar de momenten daarvoor, met name vanwege buitenspel, maar uiteindelijk bleek er geen aanleiding om vanuit Zeist in te grijpen.

Heracles wist Ajax goed tegenstand te bieden, met zelfs mogelijkheden voor Ismail Azzaoui. In de tweede helft kwam de formatie van Erik ten Hag wel iets beter aan voetballen toe en dat zorgde ook voor kansen op de 0-2. Tadic werd bediend door Sébastien Haller, alleen vergat de Serviër het duel op slot te gooien.

Die 0-2 viel in de eindfase alsnog. Een voorzet van Tadic werd door het hoofd van Klaassen bij Haller gebracht, waar de Fransman vervolgens simpel raak tikte.

Scoreverloop: 1-0 (15′) Davy Klaassen, 0-2 (79′) Sébastien Haller

Gaat Ajax probleemloos af op de titel?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie