‘Dirk Kuyt draait eigen carrière meteen de nek om’

Foto: ‘Dirk Kuyt draait eigen carrière meteen de nek om’

Dirk Kuyt heeft een contract voor de rest van het seizoen getekend bij Ziggo Sport. De oud-Feyenoorder gaat aan de slag als voetbalanalist, maar René van der Gijp is niet enthousiast.

In Veronica Inside vertelt Van der Gijp over diens optreden van afgelopen vrijdag: “Na zijn eerste zin dacht ik: daar gaan we nog heel veel plezier aan beleven. Kuyt zei: ‘In mijn optiek klopt het hart van Liverpool letterlijk niet.’ Ik denk: ja, dit is echt van een hoger niveau. Wij lullen ook wel over voetbal, maar… Ik denk: wat zegt-ie nou, wat zegt-ie nou?”

Johan Derksen was in het verleden al vaak kritisch op Kuyt en herhaalde dat vrijdagavond. “Die jongen slaat alleen bombastische prietpraat uit. Ik lees dan in de krant dat hij dat nu even bij Ziggo Sport gaat doen, want hij vindt het zo leuk om de clubs waar hij gespeeld heeft te becommentariëren. Maar daarna gaat hij als hoofdtrainer ergens aan het werk. Dan denk ik: welke club is nu tot de conclusie gekomen: ‘Wij moeten die Dirk Kuyt binnenhalen’?”

VI-presentator Wilfred Genee wijst erop dat Kuyt met Rob Jansen een goede zaakwaarnemer heeft. Maar reageert Derksen: “Rob Jansen zal er alles aan doen om hem ergens onder te brengen, maar Liverpool en die Turkse club waar hij gespeeld heeft (Fenerbahçe, red.), die nemen hem niet. Zou er één Nederlandse club zijn die overweegt om Dirk Kuyt te nemen? Zonder enige ervaring, en bij Feyenoord niet echt goed gefunctioneerd als jeugdtrainer.”

Deel je dat gevoel?

  • Ja
  • Nee
658+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie